Institutului Cantacuzino in pragul dezastrului

Institutului Cantacuzino in pragul dezastrului

0 110

Nici ca se putea mai rau. Cozile de topor din angentiile guvernamentale au dat cea mai dura lovitura din domeniul sanatatii prin actiunea asupra Institutului „Cantacuzino”. Agentia Nationala a Medicamentului a retras Institutului „Cantacuzino”, in februarie, autorizatia de punere pe piata a produselor injectabile, inclusiv a vaccinurilor, intrucat i-a expirat standardul de bune practici de fabricatie. Sigur ca am suparat marile corporatii internationale (care au stocuri imense) prin faptul ca am produs vaccinul necesar pentru romani si nu am stat cu mana intinsa pentru produsele lor mai scumpe si de cateva ori mai scumpe decat cele romanesti.
Directorul Institutului „Cantacuzino” a mai precizat ca nota Agentiei Nationale a Medicamentului privind retragerea autorizatiei de punere pe piata a produselor injectabile a fost primita pe data de 8 februarie. In urma acestei actiuni Institutul Cantacuzino a ramas fara licenta, astfel ca acesta nu mai poate produce vaccinuri, cu toate ca era singurul din tara care facea acest lucru.

Productia de vaccinuri nu trebuie oprita
Institutul „Cantacuzino” cere Ministerului Sanatatii sa ii permita sa continue sa produca vaccinuri pana la finalizarea retehnologizarii liniilor de fabricatie, estimata la sfarsitul lui 2010, cand ar putea fi astfel obtinuta o noua licenta de punere pe piata a produselor, a declarat Radu Iordachel, directorul institutiei, citat de Mediafax.
„Institutul Cantacuzino produce cam 10-12 tipuri de vaccin. Odata cu retragerea licentei de catre Agentia Nationala a Medicamentului, productia acestor vaccinuri este oprita, si ma refer atat la vaccinul gripal, vaccinul BCG, dar si la cel impotriva tetanosului, antirabic si altele”, a declarat directorul institutului, Radu Iordachel.
Radu Iordachel, directorul Institutului, a spus ca printre produsele injectabile sunt vaccinurile antigripal, BCG, antirabic si antitetanic. El a precizat ca in urma inchiderii liniei de fabricatie a acestor produse de la Institutul „Cantacuzino”, 450 de oameni risca sa ramana fara loc de munca.
El a spus ca Institutul „Cantacuzino” cere Ministerului Sanatatii prelungirea termenului pentru retehnologizarea liniilor de fabricatie pana la sfarsitul lui 2010.
Institutul deruleaza in prezent, in urma demersurilor fostului ministru Bazac (PSD), un Program de modernizare finantat de Banca Mondiala.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.