Inspectorii OJPC, primiti cu pumnii in Poiana Brasov

Inspectorii OJPC, primiti cu pumnii in Poiana Brasov

0 275

Luni, in timpul unui control al inspectorilor OJPC in Poiana Brasov, a avut loc un eveniment extrem de neplacut. Pentru ca se apropie Sarbatorile de iarna, iar statiunile montane vor fi asaltate de turisti, inspectorii de la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului isi fac treaba si incearca sa asigure respectarea legii in unitatile turistice. Asta, cu atat mai mult cu cat, la inceputul lunii s-a infiintat si Comandamentul de iarna in statiunile de pe Valea Prahovei, care urmareste tocmai asigurarea confortului pentru turisti.


Desi actiunea inspectorilor a fost anuntata, multi proprietari de astfel de unitati turistice reactioneaza cat se poate de neplacut cand trebuie sa faca fata controlului. Cei din Bran au preferat sa se baricadeze in spatele usilor obligandu-i pe inspectori sa abandoneze activitatile de control. Cei din Poiana au ripostat mult mai dur.


In timp ce efectua un control la o unitate turistica din Poiana Brasov, Nicoleta Buta, directorul adjunct al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Brasov, care face parte din echipa Comandamentului de Iarna,? a fost agresata de catre reprezentantii unitatii de cazare. Aceasta sustine ca cei supusi controlului au agresat-o, imbrancit-o, au injurat-o si chiar au impins-o pe jos.


In sustinerea afirmatiilor sale, inspectorul are ca dovada inregistrarea pe telefonul mobil a convorbirii pe care a avut-o cu reprezentantii unitatii verificate. Mania administratorilor unitatii comerciale s-a aprins in momentul in care inspectorul a constatat neregulile intalnite si le-a inscris in procesul-verbal. Neregulile se refereau la faptul ca unitatea era catalogata la trei stele, dar standardele ei nu corespundeau calificarii. Apoi, in camere nu existau suficiente pahare sau lenjerii iar unele produse alimentare existente erau expirate.


In apararea lor, agresorii au invocat faptul ca inspectorii au insistat sa efectueze controlul in ciuda faptului ca administratorii nu erau prezenti in pensiune. Cat despre mancare, acestia sustin ca unitatea nu mai ofera mancare turistilor iar sala de mese este in renovare.


?


Ca urmare a incidentului, la Politia Brasov a fost inregistrata si o plangere impotriva administratorilor unitatilor de cazare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.