Inspectii pe la sate

Inspectii pe la sate

0 56

Inspectoratul pentru Sanatatea Publica a iesit pe teren, ca-i vara si la tara se gaseste mai multa umbra de copaci si arbusti, iar poluarea nu bantuie prin tot locul.
Inspectorii plecati pe teren doresc sa vada cum isi desfasoara medicii si restul personalului sanitar activitatea conform legii si normativelor impuse de aceasta importanta latura a vietii sociale, precum si in ce conditii sunt acestia pusi sa lucreze.
Aceasta actiune a fost provocata si de unele reclamatii venite din teritoriu in legatura cu proasta desfasurare a serviciilor medicale.
Prima descindere s-a facut in Vulcan, la dispensarul local. Aici personalul medical se afla la datorie, insa desfasurarea activitatii se desfasura in conditii improprii, deoarece dispensarul se afla de peste doua luni in reparatii, reparatii care se desfasoara probabil sub deviza “festina lente”, in spiritul neaos putandu-se traduce cu “las-o mai moale ca sa avem si maine ce face”.
Astfel, activitatea se desfasoara intr-o singura incapere pentru toate soiurile de boli, ceea ce creaza imbulzeala si disconfort, nervi si alte neplaceri. Scuza situatiei ar fi ca nu sunt destule fonduri pentru aceste reparatii, ceea ce pare ciudat, caci atunci cand te apuci de asa ceva te uiti, masori, calculezi, iti cantaresti punga si dupa aceea te apuci de treaba.
Sau punga era putintel gaurita si au scapat ceva banuti prin ea pierzandu-se in aglomeratia vietii?
Aceste controale se anunta si pe la alte dispensare de prin comunele si satele judetului Brasov, aceste localitati fiind alese aleatoriu, ca sa nu prea aiba timp cei cu bube pe cap sa-si indrepte nodul de la cravata.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.