INSOMAR prezinta rezultate mai putin asteptate ale unui sondaj

INSOMAR prezinta rezultate mai putin asteptate ale unui sondaj

0 105

Un studiu INSOMAR realizat in perioada 26 martie – 5 aprilie a.c. pe un esantion de 2430 de persoane, cu o marja de eroare de +/- 2%, da, pe de o parte rezultate asteptate, dar prezinta si cateva ciudatenii.
Astfel, din sondaj reiese ca Elena Basescu, Gigi Becali si Corneliu Vadim Tudor ne vor reprezenta in Parlamentul European. Ciudat, asa mi se pare mie, mai ales cand este vorba de Elena Basescu, ale carei prestatii in aparitiile oficiale lasa mult de dorit, demonstrand o lipsa de pregatire pentru nivelul cerut de locul la care aspira. Daca C.V.Tudor si chiar Gigi Becali sunt vulpi batrane in politica sau afaceri – astea cam merg mana-n mana in ultima vreme – Elena Basescu ramane un puisor golas, cu ceva pufulet de orgoliu pe aripioare, asa ca nu vad cum va zbura pe la Bruxelles, caci acolo taticul nu mai are nicio putere.
Acelasi studiu arata ca principalii politicieni ai tarii au cam luat-o pe scurtatura la vale, doar Crin Antonescu castigand procente in privinta increderii.
In privinta increderii in formatiunilor politice prezente la europarlamentare si a independentilor, PD-L mai detine circa 33%, urmat de PSD cu 31%, PNL cu 15%, UDMR cu 7%, Elena Basescu 6%, PRM cu 5%. Iata ca PRM, spre deosebire de parlamentare, a urcat din nou la pragul electoral.
Iata si rezultatele pentru principalii actori de pe actuala scena politica a tarii: Traian Basescu pierde vreo 14%, ajungand la 43%, Mircea Geoana mai are 31%, Emil Boc a ajuns la jumatate, adica 28%, Sorin Oprescu (un potential candidat?) mai are doar 36%, iar Theodor Stolojan doar 21%. Numai Crin Antonescu a urcat la dublu avand in prezent 32%.
Iata si situatia pierderilo in procente: Emil Boc a pierdut 20%, il urmeaza Traian Basescu pierzand 14,3%, Sorin Oprescu a pierdut 13,8%, Mircea Geoana 10% si Theodor Stolojan 8%, in timp ce Crin Antonescu a castigat 16%.
Un comentariu pare de prisos, caci instabilitatea in tara si la guvernare este mare. Papagalul sec al lui Emil Boc si facaturile familiei Basescu, inclusiv candidatura ca „independenta” la europarlamentare ale fiicei Elena, ar putea sa aduca ploaie cu grindina asupra PD-L, pierderile celorlalti fiind, totusi, conjuncturale si pricinuite de acumularea unor mici nemultumiri. Aici putem arata imposibilitatea lui Oprescu de a indrepta, in scurt timp, ceea ce ii nemultumeste pe multi bucuresteni, precum si participarea la coalitia contra firii care guverneaza prost tara, a PSD, de la care se astepta o detasare, o delimitare mai curajoasa decat apare ea pana acuma.
Dar, cum am mai spus, actuala situatie politico-economica a Romaniei poate aduce, in orice clipa, printr-o mutare bine gandita (dar nu numai) orice schimbare.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.