INSISTENT….NI SE VAND….. CASTRAVETI!

INSISTENT….NI SE VAND….. CASTRAVETI!

0 182

Ieri m-am dus? la piata sa cumpar castraveti. Evident pentru murat. In loc sa discut cu vanzatorul despre marfa, retete de pus la murat, costuri, taxe in agricultura, subiectele micii comunitati de vanzatori de legume erau caltabosii si tuica lui Remes.


Nu vi s-a intamplat la fel niciodata? Nu ati fost la medic, pentru analizele lui Nicolaescu si, in loc de boli si simptomatologie v-ati trezit discutand de “tiganca imputita” ? Nu v-ati dus cu copilul la examenul de admitere si, in loc de sanse, camin, profesori, loc de munca, ati discutat despre termopanele lui Nastase ? Ca sa scapati de stresul acesta indus cu insistenta de ziare si televiziuni, nu v-ati dus la un meci de fotbal ca sa cantati, ca sa mai scapati cate o injuratura de descarcare a unui naduf care exista dar pentru care nu ati identificat originea, sursa, dar v-ati trezit discutand de Gigi si de Gica, de pretul terenurilor si de mafioti ? De Costanda si de Videanu?


Sunt sigur ca vi s-a intamplat. Numeni nu scapa de “leopardul din spatele gardului vopsit”


Ce vreau sa spun? Ca am ramas cu toate problemele noastre adevarate in brate: nivel de trai, integrare reala in Europa, drumuri, mediu, scoala, sanatate si ne-am trezit invaluiti intr-un giulgiu de giumbuslucuri. Nu mai avem timp sa vedem de ce creste continuu pretul la benzina, fara sa scada vreodata semnificativ, nu mai vedem ca gazele se scumpesc mereu si ca nimeni nu face ceva pentru a le diminua pretul, nu mai vedem ca si in anii secetosi avem inundatii catastrofale fiindca nimeni nu face nimic pentru preantampinare, nu ne mai intereseaza ce ne-a adus bun intrarea in Europa si cum este ea administrata, nu ne intereseaza ca satele se depopuleaza rapid prin plecare, legala si ilegala in alte tari, si ca nu exista o strategie care sa compenseze disparitia fortei de munca din agricultura, suntem multumiti ca avem paine facuta din graul altora fara sa ne gandim ca cea facuta din graul nostru ar fi mult mai ieftina, nu ne mai deranjeaza nici un “tun” pentru care dupa revolutie faceam manifestatii de strada, nu ne mai deranjeaza ca mancam din supermarketuri alimente cu E-uri care nu se mai vand de mult in alte tari. Lasa ca le papa romanii. O sa ajungem oare sa credem ca anormalul este normal si ca politica de varf inseamna porcaiala, dosare, coruptie fara corupti, parlamentari care intra saraci si ies chivernisiti binisor din Parlament, etc., etc?


Cand o sa ne maturizam? Cand va cadea primul parlamentar care s-a dus la soacra cu masina Camerei, oare multi dintre cei care citesc randurile de mai sus vor fi oale si ulcele ?


Democratia este dictatura lui “jumatate plus unu”. Aspect indragit de cei care castiga si injurat non-stop de ceilalti. La noi acest «?jumatate plus unu?» s-a transformat, treptat, treptat in 34% din 49 % prezenti la urne. Mare succes?electoral! Incredere deplina?in sustinerea populara! Ha…ha…ha! O sa ajungem, tot treptat treptat, la procente tot mai mici deoarece se va merge la vot cu o sila crescanda si, de aici pana la “omul providential?“,? tatucul, nu mai este decat un pas de furnica. OMUL A APARUT ! ……Atentie la pas !


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.