Inscrierea la liceu – ierarhie judeteana si documente necesare!

Inscrierea la liceu – ierarhie judeteana si documente necesare!

0 455

Absolvenţii de clasa a VIII-a care au susţinut examenele de la evaluarea naţională se pot inscrie la liceu face  până marţi, 12 iulie
Elevii trebuie să aibă următoarele documente:
– Fişa de înscriere a opţiunilor în original, eliberată de unitatea şcolară absolvită de candidat;
– Fişa de înscriere va avea număr de înregistrare şi ştampila unităţii de învăţământ absolvită de candidat;
– Cartea de identitate a candidatului – original si copie xerox;
– Cartea de identitate a părintelui/tutorelui – original si copie xerox;
– Număr de telefon pentru eventuale comunicări;
– Anexa fişei de înscriere pentru elevii care solicită înscrierea la licee cu clase bilingv.
Opţiunile din fişele de înscriere ale candidaţilor din alte judeţe vor fi completate la centrul special de înscriere, nu la şcoala de provenienţă.
Repartizarea computerizată a elevilor are loc pe 19 iulie, iar în ziua următoare vor fi afişate în licee listele cu elevii admişi.

Ierarhia judeţeană pentru admiterea la liceuInspectoratul Scolar Judetean Brasov e
In sprijinul elevilor Inspectoratul Şcolar Braşov a publicat ierarhia judeţeană pentru admiterea la liceu în urma examenului de Evaluare Naţională 2016. Consultând această ierarhie elevii pot vedea clar unde se situează şi care sunt liceele la care au şanse să intre. Locuri sunt pentru toată lumea, dar bătaia va fi pe liceele bune.
Va reamintim, pentru statistica anului 2016, ca la Braşov sunt două medii de admitere de 10.00 curat, 565 de medii între 9.00 şi 10.00, 800 de medii între 8.00 şi 9.00, 594 de medii între 7.00 şi 8.00, 536 d emedii între 6.00 şi 7.00, 428 de medii între 5.00 şi 6.00 şi 501 de medii sub 5.00.

Elevii din provincie pot studia in Bucuresti
Ministerul Educaţiei a deschis la Şcoala Gimnazială „Sfinţii Voievozi” din apropierea Gării de Nord un centru special pentru elevii din provincie care vor să opteze pentru colegiile din capitală.Candidaţii, însoţiti de părinte sau tutore, pot merge la centru pentru a depune dosarele. Pogramul  centrului special de înscriere este între 9.00 şi 18.00.
Anul acesta au participat la evaluarea naţională peste 153 de mii de elevi. Peste 75 la sută dintre ei au obţinut medii peste cinci. Cele mai multe medii sunt cuprinse între 8 şi 8,49. 253 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au luat 10 pe linie.
Ministerul Educaţiei aminteşte că media obţinută la evaluarea naţională are o pondere de 75 la sută pentru admiterea în învăţământul liceal de stat, în timp ce notele obţinute în clasele 5-8 vor conta în proporţie de 25 de procente.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.