Inscrierea la bacalaureat va fi in decembrie 2009

Inscrierea la bacalaureat va fi in decembrie 2009

0 50

Inscrierea la bacalaureat, sesiunea 2009-2010, va avea loc, pentru prima data, in decembrie, cu cinci luni mai drevreme decat in 2008, intrucat probele orale se sustin in cursul anului, inspectorul scolar al Capitalei, Cristian Alexandrescu, fiind preocupat de mediatizarea acestei schimbari.
„Preocuparile majore ale echipei mele vizeaza pregatirea examenului de bacalaureat. Vorbesc despre faptul ca, pentru prima data, inscrierile au loc in luna decembrie si nu in mai, ca in anii precedenti. De aceea sunt procupat sa informez, mai ales generatiile precedente, despre aceasta schimbare”, a precizat Alexandrescu referindu-se la cei care nu au promovat sau nu au sustinut examenul in sesiunile anterioare.
Potrivit calendarului de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat, inscrierile pentru sesiunea 2009-2010 vor avea loc in perioada 14-18 decembrie 2009.
O alta problema este legata de organizarea simularilor pentru probele de competente.
„Ma refer la simularea probei de competente digitale pentru care programa de bacalaureat prevede disciplinele studiate in primii ani de liceu, pe care elevii le-au mai uitat. De aceea, sunt preocupati de acest test”, a spus Alexandrescu.
Ministrul interimar al Educatiei, Emil Boc, a anuntat, in 6 octombrie, calendarul examenului de bacalaureat, dupa ce a modificat calendarul anuntat de Ecaterina Andronescu .
Astfel, evaluarea competentelor de comunicare la limba romana va avea loc in perioada 15-17 februarie 2010. Evaluarea competentei de comunicare in limba materna va fi in perioada 17-19 februarie 2010, iar evaluarea competentelor digitale in 19-29 aprilie 2010. Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba moderna va avea loc in perioada 31 mai – 4 iunie.
Modelele de subiecte si grilele de evaluare vor fi afisate pe site-ul Ministerului Educatiei Cercetarii si Inovarii (MECI) pana in 30 octombrie.
Prima proba scrisa la examenul de bacalaureat va fi la limba romana, in 28 iunie 2010, urmata de limba materna – in 29 iunie 2010, proba obligatorie a profilului – in 30 iunie 2010 si proba la alegere – 2 iulie 2010.
In 4 iulie vor fi afisate rezultatele, in 6-7 iulie vor fi evaluate contestatiile, iar in 8 iulie vor fi comunicate rezultatele finale.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.