Inscrierea copiilor in clasa I ar trebui sa se faca pana la...

Inscrierea copiilor in clasa I ar trebui sa se faca pana la 1 mai 2008

0 68


Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a transmis o notificare inspectoratelor scolare judetene potrivit careia acestea vor informa parintii in legatura cu necesitatea inscrierii copiilor in clasa I, pe cat posibil, pana la data de 1 mai 2008. Intentia MECT este de a prefigura cu o mai mare claritate numarul de elevi care vor incepe scoala in septembrie 2008, astfel incat sa poata fi identificat necesarul real de posturi disponibile pentru miscarea personalului didactic. Masura se coreleaza Metodologia de miscare a personalului didactic din invatamantul preuniversitar, conform careia inspectoratele scolare vor afisa si publica lista posturilor/catedrelor vacante titularizabile, pana la data de 19 mai 2008.


Inspectoratele scolare judetene vor transmite unitatilor de invatamant obligatia inscrierii cu prioritate a copiilor care locuiesc in apropierea scolii si ulterior, in limita locurilor disponibile, a celorlalti solicitanti. Pentru asigurarea transparentei procesului de inscriere in clasa I, fiecare unitate scolara va afisa numarul de clase disponibil, in conformitate cu planul de scolarizare, iar saptamanal, situatia inscrierilor. De asemenea, unitatile scolare care nu au structurata o circumscriptie scolara vor face publice criteriile proprii de inscriere si vor raspunde in scris tuturor solicitarilor de inscriere ale parintilor, in baza respectarii acestor criterii. Inspectoratele scolare vor initia campanii de informare locala pentru promovarea calendarului inscrierilor in clasa I.


Data de 1 mai nu are caracter de termen limita, inscrierile fiind in continuare posibile, conform legislatiei in vigoare.


?


Laura Moise

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.