Insarcinata la 1 (un) an

Insarcinata la 1 (un) an

0 99

Ati citit bine si eu nu am gresit cifra.
Este vorba de o fetita in varsta de, repet in cifre si litere, 1 (un) an din Arabia Saudita. La un control medical de rutina, intr-unul din ovarele fetitei s-a descoperit existenta unui fat. Aceasta nu este o minune, cum probabil gandesc unii habotnici. este pur si simplu un caz ce se intampla la circa 500.000 de sarcini.
Explicatia este urmatoarea (nu intru in amanunte ca nu sunt specialist): fiind vorba de o sarcina dubla, adica gemeni, iar unul din fetusi neajungand unde trebuie, s-a refugiat in celalalt fetus, de sex feminin din intamplare, iar faptul ca fata totusi s-a nascut vie poate fi socotita intr-adevar o minune, pentru ca in asemenea cazuri fetusii mor inainte de nastere.
Dilema continua insa, pentru ca nu trebuie sa utam, cazul a fost descoperit in Arabia Saudita, unde religia de baza este islamul si unde intreruperile de sarcina sunt strict interzise. De aceea si medicii sunt pe moment blocati, ei nestiind cum sa procedeze.
Logica ar spune ca, intr-un asemenea caz, o interventie chirurgicala este categoric necesara, pentru a nu pune in pericol viata fetitei, care, oricum, nu ar putea tine sarcina pana la o varsta care sa-i permita o nastere normala.
Dar rigiditatile impuse de religii nu permit, de multe ori, logica. Privind insa faptul ca Arabia Saudita este un stat arab deschis progresului si normelor secolului XXI, s-ar putea gasi pana la urma solutia cea mai buna pentru acest caz deosebit.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.