Inmormantarea lu’ Peste

Inmormantarea lu’ Peste

0 95

Nu am retinut numele din buletin al cauzatorului de doliu seminational,dar stiu ca parca era poreclt „Caiac” sau alta ambarcatiune asemanatoare.
In schimb ma bucura tambalaul care s-a iscat cu impuscarea si inmormantarea acestui cap al lumii interlope,doar s-or trezi,in sfarsit,si autoritatile,pentru a frana activitatea acestor mafii autohtone,ajunsa la limita suportabilitatii cetatenilor care vor sa-si duca traiul in conditii normale,sa-si poata plimba linistiti copiii si nepotii pe strada,sa se poata saruta in tihna in atmosfera parcurilor,sa-si poata desfasura treburile in conditii normale,in sfarsit,sa nu se simta imbranciti la orice pas din viata.
In legatura cu acest caz apare intrebarea fireasca:ce a dus la aceasta stare de lucruri?
In primul rand (dez)organizarea institutiilor de paza si asigurare a ordinei in stat.
Comportamentu acestora vizavi de fenomenul tip Mafie de la noi arata ca,in cadrul acestor institutii,nu functioneaza cei mai competenti angajati,ci,in parte,niste mascarici care mai dau de banuit,pe deasupra,de complicitate cu mafiotii,pana la cele mai inalte niveluri ale structurilor.
Apoi pot fi numite ca vinovate si legile,prea blande in comparatie cu gravitatea faptelor,legi care ii favorizeaza pe marii infractori in numele drepturilor omului.
Pai cum naiba,daca esti organ de ordine cinstit si il stii pe X sau Y ca-i hotz,talhar etc.,si mai ai si ceva dovezi,de ce nu ii dai la cap si te lauzi doar cu prinderea lui Ghita la furat de gaini?
Oare trebuie creata si la noi o organizatie care sa lucreze cam inafara legilor actuale si sa-i extermine pe mafiotii stiuti prin directa impuscare,ca la o vanatoare de lupi?Caci asta ar fi cea mai viabila metoda de a face sa dispara gastile sfidatoare de normal.
In ce priveste adunatura de fetze „simandicoase” de la Craiova,mai lipeau Basescu,Tariceanu si reprezentantii partidelor politice ca totul sa se transforme in doliu national.
Si cine a autorizat desfasurarea unui cortegiu atat de numeros,blocand jumatate dintr-un oras destul de mare si important pe harta tarii?S-au promis masuri forte,cu implicarea a numeroase trupe,printre care si din cele speciale,dar rezultatul a fost ca acestea,insuficiente numeric si dormitand de-anpicioarelea pe traseul cortegiului,au permis petrecerea unor incidente inafara intelesului acestui moment si chiar agresarea reprezentantilor mass-media.
Intr-un adevarat stat de drept un asemenea tacam nu este permis la masa natiunii,asemenea manifestari fiind refuzate chiar si numai ca idee.
Dar la noi ca in fostul imperiu centrafrican si prin zona lui Mobutu si a bananelor.
Daca as fi mai flexibil in ani as pune mana pe o mitraliera si as sti ce sa fac cu ea,asumandu-mi toate riscurile asa-zisei nerespectari ale drepturilor omului,in asemenea cazuri.
Iar mamaligile care conduc linistea tarii ar fi cazul ori sa intoarca foaia,ori sa-si dea demisia in regim de urgenta,lasand loc altora mai capabili,pe care sa stim si noi de ce ii platim.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.