Inlocuitor pe scaunul Monei Musca

Inlocuitor pe scaunul Monei Musca

0 101

Plenul Camerei Deputatilor l-a validat, luni, pe democratul Cristian Ilie drept deputat de Bucuresti, in locul dmisionarei Mona Musca. Cristian Ilie este fostul sef al Agentiei Nationale de Cadastru. Orginar din Craiova, democratul este inginer de profesie si a absolvit studiile de master la Bruxelles, cu specializarea informatica aplicata.


Un alt loc de deputat a ramas vacant dupa ce presedintele comisiei de aparare, democratul Mihai Stanisoara, a fost numit consilier al presedintelui pe probleme de securitate. El ar urma sa fie inlocuit de liberala Georgeta Ionescu, in prezent secretar general al Camerei Deputatilor. Un loc la Sibiu si un altul la Mehedinti trebuie completate tot cu supleanti de pe listele Aliantei, unul de la PNL si unul de la PD, conform unei intelegeri intre cele doua partide.


Deputatul Mona Musca si-a incetat, oficial, mandatul de parlamentar saptamana trecuta, dupa ce solicitarea sa de a demisiona a fost prezentata in plenul Camerei Deputatilor. Mona Musca, aleasa pe listele Aliantei PNL-PD, va fi inlocuita de catre democratul Cristian Ilie, primul supelant in circumscriptia Bucuresti. Mona Musca este primul politician care a fost considerat de catre justitie colaborator al Securitatii ca politie politica si tot primul politician care demisioneaza din Parlament din acest motiv, desi in aceasta etapa nu era obligata sa renunte la mandatul de deputat.


Colaborare cu Securitatea a Monei Musca a fost confirmata, saptamana trecuta, de Curtea de Apel Bucuresti. Ea a demisionat din Camera Deputatilor si din PLD, pentru a nu-i legitima pe cei care „au motive serioase sa demisioneze din Parlament” si pentru „a nu afecta imaginea liberal-democratilor”, mentionind ca la capatul a 17 ani de politica in interesul altora nu se declara „invinsa”.


Marius OLA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.