Injurul si sperjurul de sub Tampa

Injurul si sperjurul de sub Tampa

0 132

Impacarea de sub Tampa, cea dintre primarul Scripcaru si Cancescu, seful judetului, intarzie sa se produca.


In ciuda zvonurilor si a micilor gesturi din partea amandurora, simuland bine incetarea ostilitatilor si gasirea unor ocupatii mai folositoare urbei si judetului, disensiunile care ii opun se desfasoara pe fronturi noi.


Ultimul a fost deschis de catre un ziarist harsit intr-ale deconspirarilor in fituici scoase la comanda. Ion Manzala pre numele sau, inca indecis intre indeletnicirea de gazetar si cea mult mai naclaita si cetoasa – de analist politic, este autorul de cursa lunga al unor texte anti-Cancescu, gazduite de-a lungul vremii de catre tot soiul de publicatii. Dezvaluirile despre matrapazlacurile starostelui de la judet i-au atras din partea acestuia unul sau mai multe procese pentru calomnie.


La ultima infatisare, Aristotel Cancescu a fost nevoit sa apara, intrucat fusese invitat de catre judecator sa i se ia o declaratie sub juramant. Incidentul s-a consumat prin noiembrie 2007, intr-un relativ anonimat, deoarece presei i-a fost obstructionata prezenta in sala de catre slujbasii zelosi ai justitiei. Cancescu a pretins cu acea ocazie ca a dispus demontarea tuturor placutelor fixate pe obiectivele – istorice sau nu – reabilitate de Consiliul Judetean, „la initiativa lui Aristotel Cancescu”, dupa cum se putea citi pe respectivele tablite. Tot atunci, presedintele CJ a trebuit sa explice statutul caprioarelor care zburda pe domeniile personale din Glajaria Rasnovului, pentru care a obtinut, pare-se, autorizatie de detinere abia dupa ce s-a scris in presa despre pasiunea-i pentru Bambi.


Este drept ca informatia, asa cum fusese livrata la vremea aceea, zicea ca gratioasele creaturi silvane ar face foamea pe latifundiile lui Cancescu. Chestie exagerata, intrucat este exclus ca, la banii lui, seful judetului sa nu gaseasca prin largile-i hambare cu ce sa hraneasca niste biete caprioare, oricat de hamesite vor fi fost ele.


Cert este ca, dupa luarea declaratiei lui Cancescu, instanta brasoveana i-a dat si castig de cauza in procesul intentat lui Manzala. Desi procedura de audiere trebuie ca l-a enervat la culme, Aristotel Cancescu se vede acum oarecum razbunat de sentinta Judecatoriei.


Care l-a nemultumit profund pe Manzala.


Pana la atacarea cu recurs, acesta i-a numarat lui Cancescu (nu, nu ouale) placutele ramase la locul lor, in ciuda marturiei ca le-ar fi dat jos.


Si a gasit vreo trei, pierdute pe promenada de sub Tampa si sus pe culmea dealului, unde comunica in continuare turistilor, cui trebuie sa multumeasca pentru lucrarile de reabilitare petrecute in zona.


Asta inseamna, potrivit lui Manzala, ca juratorul stramb Cancescu, risca acum acuza de sperjur. La cat a fost de injurat, Aristotel, in virtutea dialecticii pe care a inventat-o, s-o fi considerand si el indreptatit la cate un sperjur, pentru racorire.


?


Vifor Rotar


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.