Initiativa legislativa reparatorie – terenul aeroportului ar putea reveni judetului inca 10...

Initiativa legislativa reparatorie – terenul aeroportului ar putea reveni judetului inca 10 ani

0 628

Proiectul de prelungire a termenului de transmitere a terenului pe care se construieste aeroportul Brasov-Gimbav a trecut de Consiliul Legislativ. Prin proiectul intocmit de parlamentarii brasoveni Gabriel Andronache, Gheorghe Ialomitianu si Mihai Dontu se solicita prelungirea termenului de la 5 la 15 ani

Proiectul de prelungire a termenului de transmitere a terenului pe care se construieste aeroportul Brasov-Gimbav a trecut de Consiliul Legislativ. Prin proiectul intocmit de parlamentarii brasoveni Gabriel Andronache, Gheorghe Ialomitianu si Mihai Dontu se solicita prelungirea termenului de la 5 la 15 ani. Documentul, agreat si de Guvern, a ajuns la Biroul Senatului si va intra in dezbatere in perioada urmatoare.

La initiativa a trei parlamentari – Gabriel Andronache, Gheorghe Ialomitianu si Mihai Dontu – a fost elaborata o propunere legislativa agreata si de Guvernul Ponta, prin care transmiterea terenului pe care se construieste aeroportul de la stat catre Consiliul Judetean Brasov sa fie prelungita de la 5 la 15 ani.

sigla A.I.B.G.Astfel, in cazul in care propunerea va deveni lege prin modificarea OUG 41 din 2009 pot fi accesate si imprumuturile necesare finalizarii proiectului si pot fi efectuate si lucrarile. Initial, terenul a fost atribuit Consiliului Judetean Brasov pentru 5 ani, insa perioada a expirat in vara anului trecut. De atunci nu se mai pot face investitii la aeroport, deoarece terenul a revenit statului.

In sedinta de miercuri, 29 aprilie, consilierii judeteni vor revoca hotararea pe care au luat-o anterior si, in urma discutiilor pe care alesii le-au avut cu colegii de la Prefectura, vor emite o alta propunere de act normativ.aeroport3

Pana acum, parlamentarii si politicienii brasoveni doreau prelungira termenului din ordonanta initiala. Dupa ce au inteles ca aceasta nu mai poate fi modificata, a venit noua propunere legislativa.

Proiectul a trecut de Consiliul Legislativ si a ajuns acum la Biroul Senatului si va intra in dezbatere in perioada urmatoare.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.