Initiativa, de Paste, la Honterus

Initiativa, de Paste, la Honterus

0 90

Cu toate ca, mai ales dupa Revolutie, comunitatea germana, din Brasov si din tara, a scazut mult, aceasta etnie cauta sa pastreze datinile si obiceiurile practicate cu ocazia diferitelor sarbatori, dovada fiind si diferitele manifestari de anul acesta.
Si fiind vorba de Sarbatoarea Pastilor, la liceul “Honterus” din Brasov elevii au organizat o expozitie cu vanzare pe aceasta tema.
Este vorba de cosulete cu oua incondeiate, iepurasi din turta dulce – un specific al etniei germane – ornamente pentru gradina si flori si chiar iepuraºi vii.
Toate aceste obiecte sunt scoase la vanzare de catre elevii Liceului “Johannes Honterus” in fata scolii, langa Biserica Neagra, cam pe acolo pe unde arata statuia marelui invatat si reformator cu mana.
Obiectele cu care elevii ii imbie pe brasoveni si pe turisti sunt confecþionate chiar de ei in ultimele doua luni, iar iepurasii vii crescuti de cei care au posibilitatea de a face asa ceva.
La bazar participa elevi din clasele V-XII.
“Evenimentul este deja o traditie pentru elevii nostri. Si de Pasti, si de Craciun, ei scot la bazar toate creatiile lor, facute sub indrumarea profesorilor de tehnologie”, a spus prof. Helmut Wagner, directorul liceului.
Bazarul de Pasti al elevilor de la Honterus s-a deschis sambata dimineata si a tinut pana dupa pranz.
Sa speram in repetarea acestei frumoase initiative.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.