Inima Copiilor pentru Marie Curie

Inima Copiilor pentru Marie Curie

0 104

Campania de strangere de fonduri pentru infiintarea primului departament de cardiochirurgie pediatrica din Bucuresti continua si in iunie, cu un concert si o licitatie caritabila, a anuntat, marti, un comunicat al Asociatiei „Inima Copiilor”.
Cantaretul Mihai Margineanu si Damian & Brothers vor sustine, vineri, un concert la Gossip Mamaia. Fondurile obtinute din biletele vandute vor fi donate pentru infiintarea departametului de cardiochirurgie de la Marie Curie.
Concertul se doreste a fi atat un sprijin material, cat si o modalitate de promovare a campaniei „Inima Copiilor pentru Marie Curie”. Alexandru Baltat, organizatorul evenimentului, si-a declarat intentia de a mai organiza astfel de concerte caritabile in beneficiul Asociatiei „Inima Copiilor”, in aceasta toamna, in Bucuresti.
De asemenea, pe 16 iunie, la Snagov, va avea loc o licitatie caritabila pentru copii, editia iunie 2009. Aproximativ 200 de personalitati sunt asteptate sa doneze obiecte personale, valoroase mai degraba sentimental decat material, care vor fi licitate in cadrul evenimentului.
Printre cei care au raspuns pozitiv invitatiei se numara: Amalia Nastase, Romanita Iovan, Rita Muresan, Adriana Bahmuteanu, Valentina Pelinel si Cristian Boureanu, Anca Badiu, Cornel Ilie, Adina Buzatu, Oana Turcu si Cristian Brancu, precum si multi altii.
Mai multe personalitati au donat deja obiecte pentru a fi licitate. Astfel, Dan Chisu a oferit vesta cu care a facut inconjurul lumii, iar Andrei Hrebenciuc un tablou din colectia sa personala.
Anterior, pe 30 mai, City Mall a organizat, de Ziua Copilului, spectacolul „E bine sa fii copil!”, care a avut ca invitat Asociatia „Inima Copiilor”, propunandu-si promovarea campaniei „Inima Copiilor pentru Marie Curie”. Au fost prezenti peste 1.000 de copii, care au participat sau au asistat la spectacole.
Campania de strangere de fonduri se desfasoara intre 1 aprilie si 30 iunie. Pana acum s-au strans peste 400.000 de euro din suma minima de 500.000 de euro necesara pentru inceput.
Cei care vor sa ajute pot dona 2 euro prin SMS la 858. Numarul este oferit gratuit de Cosmote, Orange si Vodafone. Nu se percepe TVA.
De asemenea, se pot face donatii in cont sau online pe site-ul asociatiei – www.inimacopiilor.ro.
Campania a primit, din partea Consiliului National al Audiovizualului, calitatea de campanie de interes public.
Asociatia „Inima Copiilor” este o asociatie non-guvernamentala si non-profit, constituita in ianuarie 2006. Din august 2006, Asociatia „Inima Copiilor” reprezinta oficial in Romania organizatia de interes umanitar international „The Heart of Children”, Italia, condusa de dr. Vittorio Vanini, iar din iulie 2008 este afiliata la Alianta Nationala de Boli Rare.
Scopul Asociatiei este acela de a ajuta copiii cu probleme cardiace, in special pe cei cu malformatii cardiace congenitale.

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.