Îngrijitori atacați de urs la Grădina Zoologică Brașov

Îngrijitori atacați de urs la Grădina Zoologică Brașov

0 176

Doi angajaţi au întrat ieri la ora mesei în cușca animalelor să facă curățenie. Se pare că nu au respectat procedurile și nu s-au asigurat că țarcul este gol. Un urs care rămăsese în interior i-a atac şi le-a provocat răni grave

Doi angajaţi au întrat ieri la ora mesei în cușca animalelor să facă curățenie. Se pare că nu au respectat procedurile și nu s-au asigurat că țarcul este gol. Un urs care rămăsese în interior i-a atac şi le-a provocat răni grave. Polițiștii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
Cei doi îngrijitori, unul de 47 de ani, angajat anul trecut și celălalt în vârstă de 60 de ani, cu aproape cinci ani de experiență, au intrat în cușcă așa cum fac în fiecare dimineață să facă curat și să le dea de mâncare urșilor. „Avem proceduri, dacă ar fi fost respectate nu aveam astfel de incidente”, spune Alin Pînzaru, director Grădina Zoologică Brașov. Alarma s-a dat imediat; alți îngrijitori au venit de urgenţîă în zona ţarcului iar câțiva vizitatori care au asistat la scenă au început să facă gălăgie și să arunce cu pietre. Speriat, ursul a părăsit țarcul iar cei doi îngrijitori au fost scoși de colegii lor.
Cei doi bărbați au ajuns cu răni grave la Spitalul Județean. Potrivit dr. Sava Anda, medic specialist medicină de urgență, este vorba despre plăgi multiple la nivelul scalpului, toracelui și abdomenului. Unul dintre ei era stabil hemodinamic, celălat a fost destul de repede stabilizat cu fracturi multiple la nivelul brațului și membrului inferior deschise și închise, dar este vorba șui de leziuni interne pentru că nu au fost doar mușcați ci și aruncați.
În țarcul respectiv stăteau două ursoaice și un pui de trei ani. Încă nu se știe care dintre urși a atacat însă specialiștii spun că ursul a reacționat normal, s-a simțit încolțit și s-a apărat. Poliţiştii fac cercetări pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs evenimentul. Se va întocmi dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.