Inginer tamaduind bolnavii

Inginer tamaduind bolnavii

0 176

Decizia ministrului Sanatatii, Ion Bazac, este surprinzatoare. Un inginer a ajuns la conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Brasov. Ca urmare, un profesor universitar, doctor in medicina, a renuntat la functia de sef de sectie.

Prof. univ. dr. Iosif Samota si-a dat demisia din functia de sef al Sectiei de Ortopedie de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Brasov. Samota a precizat ca a luat aceasta decizie dupa instalarea, prin ordin al ministrului Sanatatii, a unui inginer in functia de manager interimar la cel mai mare spital din Brasov.
„Nu imi permit sa fiu subordonat administrativ unui incompetent”, a precizat, intr-un comunicat de presa, profesorul Iosif Samota.
Pe doctorul Samota il stiu ca un bun chirurg, elev al celui ce a fost unul dintre cei mai buni „artisti” ai oaselor, ortopedul dr.Vary. Acum vreo 20 de ani mi-a aranjat si mie un genunchi, fara farafastlacuri in plic. Si a facut o treaba minunata, bag mana in foc pentru ce stie. De aceea am ramas surprins de faptul ca, la conducerea spitalului, a fost pus un inginer, se intelege ca pe tema politica.Iar acest lucru nu i-a placut medicului Samota, pentru ca nici el nu se duce la vreun atelier de reparat auto ca sa tamaduiasca pompe de injectie. De aceea dr.Iosif Samota si-a dat demisia din functia de sef de sectie, dupa numirea inginerului Ioan Muntean ca sef al celui mai mare spital din Brasov.
Inca nu am aflat cat de priceput in ale bolnavilor este inginerul, dar faptul ca bagi un neofit pe felia sanatatii ma face sa sper ca voi muri in patul de acasa.
Medicul Samota isi motiveaza astfel decizia:
„Mi-am dat demisia din functia administrativa de sef de sectie pentru ca un sef de sectie garanteaza cu averea personala in cazul unui management defectuos al sectiei, care este subordonata managerului general, cel care ia decizii. Eu nu imi asum acest risc.”
Dr. Iosif Samota a ocupat la un moment dat functia de manager general interimar, dar a refuzat sa se inscrie la concurs pentru a se „definitiva” pe post, caci el este in primul rand medic, nu politician.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.