Inghetata Venus este sintetica in intregime

Inghetata Venus este sintetica in intregime

0 49

Este cunoscut faptul ca multe dintre dulciurile de pe piata sunt nerecomandate copiilor care sunt, de fapt, si consumatorii tinta ale acestor produse.
Si pentru ca este vara si mercurul in termometre se ridica din ce in ce mai sus, micii consumatori si nu numai isi indreapta atentia spre produsele reci care sa-i mai racoreasca.
Astfel, produsul preferat al sezonului estival este inghetata. Insa, ceea ce nu stim, este faptul ca numeroase produse de gen contin mult temutele E-uri.
Iata cum eticheta inghetatei Venus arata ca aceasta nu are nimic natural in compozitie. Este un amestec de lapte praf, zahar si E-uri.
Compozitia sa arata in felul urmator: “lapte praf (19%), zahar, grasime vegetala, cacao, topping de ciocolata, topping de capsuni, emulgatori – mono si digliceride ale acizilor grasi E 471, stabilizatori – guma guar E 412 si guma carruba E 410, acid citric E 330, aroma de ciocolata, vanilie, frisca, capsuni, colorant tartrazina E 102, colorant rosu ponceau 4R E 124a.”
Produsul are un profil nutritional total dezechilibrat dat de excesul de glucide cu index glicemic foarte ridicat (zahar), de lipidele de origine vegetala, dar si de origine animala.
Guma guar poate provoca balonari, greata, crampe, eczeme si chiar alergii. E 410, guma carruba poate avea actiune laxativa atunci cand este consumata in cantitati mari.
Doctorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, avertizeaza cu privire la tartrazina E 102, un colorant galben, azoic, care este incriminat in inducerea sindromului de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD) la copii.
Produsul nu este recomandat suferinzilor de maladii neurodegenerative si cancere, celor cu maladii hepato-renale, alergicilor, astmaticilor, celor cu boli de piele.
E 102 poate creste incidenta aparitiei unor tumori tiroidiene si altereaza perceptia si comportamentul producand stari de confuzie.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.