Inghetata Squash are prea multe calorii

Inghetata Squash are prea multe calorii

0 74

Din compozitia inghetatei Squash rezulta ca aceasta are o densitate energetica mare si este dezechilibrata nutritional.
Ca atare, nu este recomandata pentru multe categorii de consumatori.
Inghetata Squash (sandwich biscuiti cacao cu inghetata de vanilie) are in compozitie: zahar, lapte praf degresat rehidratat, lapte praf normalizat, zer praf, grasimi vegetale, emulgatori E 471, E 412, E 410, E 407, aroma naturala de vanilie, E 160.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi spune ca avem un “produs compozit format din inghetata si biscuiti obtinute din glucide cu index glicemic foarte ridicat (zahar, glucoza), dar si glucide cu absorbtie lenta (faina), lapte praf si zer, grasimi hidrogenate si aditivi alimentari.
Profilul nutritional al produsului este dezechilibrat, cu un exces de glucide (41%), care imprima o incarcatura glicemica ridicata periculoasa pentru pancreasul endocrin. Inghetata contine si aditivi alimentari ce pot afecta sistemul gastrointestinal: E 407, E 412 si E 410. Densitatea energetica a produsului este mare, 254 kcal./100 de grame”.
Produsul analizat nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, suferinzilor de dislipidemie si hipertensiune, suferinzilor de boli cerebro si cardiovasculare, de maladii neurodegenerative, cancer.
Diabeticii il vor consuma numai cu avizul medicului curant, tinind cont de aportul de glucide adus de produs.
Persoanele cu alergie la proteina din lapte si intoleranta la lactoza il vor testa in prealabil. Inghetata este interzisa suferinzilor de celiachie (intoleranta la gluten).

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.