Inghetata Joe ingrasa foarte mult

Inghetata Joe ingrasa foarte mult

0 56

Inghetata Joe de cacao cu glazura de cacao este un produs gustos, dar a carui compozitie este extrem de dezechilibrata: “lapte praf degresat reconstituit, zahar, vafa 7,7% (faina de griu, grasime vegetala, emulgator (lecitina din soia E 322), amidon din porumb, agent de afinare (carbonat acid de sodiu E 500), topping de cacao 6,2% (grasime vegetala hidrogenata, zahar, cacao pudra cu continut redus de grasime 0,5% (unt de cacao 10%-12%), emulgator (lecitina din soia E 322), aroma), sirop de glucoza, cacao pudra 3,3% si altele asemenea.
In urma analizei se poate observa ca inghetata Joe este un produs cu un profil nutritional dezechilibrat, cu grasimi de origine vegetala si animala, dar si grasimi hidrogenate (margarina), periculoase pentru sanatate.
Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi spune ca produsul contine si un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat (zahar, sirop de glucoza) si glucide cu absorbtie lenta (faina de grau, amidon din porumb), daunatoare pentru pancreasul endocrin. De aceea, cei care sufera de diabet trebuie sa se fereasca de acest produs. Inghetata contine si o serie de aditivi alimentari din categoria emulgatorilor, stabilizatorilor, colorantilor. Densitatea energetica a inghetatei este destul de mare, 218 kcal/ 100 de grame.
Produsul nu este indicat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, celor cu sensibilitate la aditivii alimentari utilizati. Suferinzii de diabet il vor consuma numai cu avizul medicului curant.
Asadar, inainte de a cumpara o inghetata cu emulgatori si indulcitori sintetici, mancati mai bine un mar autohton, proaspat si sanatos.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.