Inghesuiala la screeningul de prostata

Inghesuiala la screeningul de prostata

0 89
In numai 4 zile s-au ocupat toate cele 500 de locuri oferite de fundatia Sfantul Constantin pentru screeningul de prostata. Cancerul de prostata are o incidenta foarte mare in randul barbatilor de peste 40 de ani, care s-au inghesuit sa prinda un loc pentru testul gratuit. De miercuri se asteapta si primele rezultate dar testele vor continua pana in luna iulie, pentru examinarea tuturor celor 500 de brasoveni inscrisi.
Campania gratuita de screening la prostata a atins rezultate neasteptate nici chiar de catre initiatori. Desi reprezentantii Fundatiei Sfantul Constantin se asteptau ca brasovenii sa isi faca testul, nici ei nu credeau ca toate cele 500 de locuri se vor ocupa in numai 4 zile, spune Bogdan Angheloiu, directorul Spitalului Sfantul Constantin.
In fiecare dimineata, la usa laboratorului de urologie se formeaza o coada de zeci de barbati care urmeaza sa isi faca testul. Pana in luna iulie, 500 de brasoveni vor afla daca sufera sau nu de cancer la prostata, cancerul cu cea mai mare incidenta in randul barbatilor de peste 40 de ani din Romania. Seful Fundatiei Sfantul Constantin spune ca programul va fi reluat, impreuna cu alte programe gratuite oferite brasovenilor, in functie de fondurile care vor exista. Brasovenii au posibilitatea directionarii celor 2% din impozitul pe venit catre fundatie iar formulare pentru aceasta gasesc atat la sediul fundatiei, cat si pe Internet.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.