Inghesuiala la inscrierile de la Scoala Profesionala Kronstat!

Inghesuiala la inscrierile de la Scoala Profesionala Kronstat!

0 616

Nu vor sa ajunga someri! Asta ii motiveaza pe toti cei care vor sa urmeze cursurile unei scoli profesionale. Luni a fost prima zi de inscriere la Scoala Profesionala Kronstat si zeci de parinti au venit de la sute de kilometri pentru a-si inscrie copii pe cele 250 de locuri in cinci meserii, la mare cautare pe piata muncii

Nu vor sa ajunga someri! Asta ii motiveaza pe toti cei care vor sa urmeze cursurile unei scoli profesionale. Luni a fost prima zi de inscriere la Scoala Profesionala Kronstat si zeci de parinti au venit de la sute de kilometri pentru a-si inscrie copii pe cele 250 de locuri in cinci meserii, la mare cautare pe piata muncii. La Brasov sunt disponibile in acest moment peste 1200 de locuri in invatamantul profesional cu durata de trei ani.

Ionut Marian este din comuna Maneciu, judetul Prahova. A terminat clasa a VIII-a si spera ca va fi admis la scoala profesionala Kronstadt. Prietenii care deja sunt elevi la Brasov i-a spus de facilitatile pe care le primesc aici. Bursa de 400 de lei pe luna, o masa calda in perioada practicii, trasport gratuit spre si dinspre fabricile unde se sustine orele de practica. S-a decis imediat ca vrea si el sa urmeze cei trei ani de scoala profesionala, mai ales ca vrea sa invete o meserie.

Alti copii s-au decis dupa ce au vizitat scoala si una din fabricile partenere. Diriginta de la clasa a VIII-a a scolii gimnaziale din Caldarasti, Buzau i-a insotit pe parinti la inscrieri. 6 din cei 29 de elevi din clasa vor sa invete meserie la Brasov.

Anul acesta la Scoala Kronstadt sunt disponibile peste 250 de locuri – sapte clase, pe cinci calificari, operator pe masini cu comanda numerica, electromecanici, sudori, sculeri matriteri, si confectionari articole piele si inlocuitori.scoala profesionala1

Acestea nu sunt singurele locuri disponibile la scolile profesionale din judet. Aproape fiecare liceu tehnologic are pe langa si invatamant profesional.

Elevii care urmeaza cursurile unei scoli profesionale cu o durata de trei ani primesc din partea statului roman cate 200 de lei. In ultimii ani tot mai multi tineri aleg sa invete o meserie astfel ca numarul claselor cu invatamant profesional este tot mai mare de la an la an.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.