Inghesuiala de parinti si micuti la clasa zero

Inghesuiala de parinti si micuti la clasa zero

0 93
Nici n-au inceput bine inscrierile pentru clasa pregatitoare, ca parintii s-au si inghesuit cu dosarele pe la scoli. Multi se tem ca daca vor completa formularele mai taziu, nu vor mai prinde locuri, iar copilul lor va ramane pe dinafara sau va ajunge la o scoala cu un renume mai putin consacrat. Asa se face ca, inca din a doua zi de inscrieri mai bine de un sfert dintre parinti au trecut pe la secretariatele scolilor. Insa nu oriunde, ci pe la cele mai prestigioase scoli generale.
Peste o mie de cereri s-au inregistrat in a doua zi de cand s-a dat startul inscrierilor pentru clasa pregatitoate – aproape un sfert din totalul locurilor pe care judetul Brasov il poate oferi. Multi parinti au preferat sa vina personal la scoala pentru a face inscrierea celui mic, tocmai pentru a nu avea surprize. Altii au inteles ca daca vor sa simplifice lucrurile trebuie sa aplice on-line, pe site-ul Ministerului Educatiei sau al Inspectoratului Scolar Judetean.
La Brasov, cele mai solicitate scoli s-au dovedit a fi Scoala Generala Nr.5, Scoala Generala Nr.27 sau  Scoala Generala Nr.19, ai caror directori sunt maguliti de interesul aratat de parinti si copii.
Prima etapa a inscrierii pentru clasa pregatitoare va tine pana in data de 22 aprilie. Aceasta va fi urmata de o a doua faza care se va desfasura intre 8 si 17 mai. Abia apoi parintele va sti exact la ce scoala a fost repartizat cel mic, dar toti spera ca odrasla lor sa ajunga la scoala la care si-a dorit.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.