Infrastructura culturala romaneasca este finantata de stat

Infrastructura culturala romaneasca este finantata de stat

0 68

Luni, 11 august 2008, s-a lansat Programul Prioritar National pentru reabilitarea, modernizarea infrastructurii culturale si dotarea asezamintelor culturale din mediul mic urban.
Programul va fi implementat de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, prin Compania Nationala de Investitii (CNI) S.A., in colaborare cu Ministerul Culturii si Cultelor.
Programul reprezinta o initiativa a Guvernului Romaniei dedicata cresterii calitatii vietii culturale in mediul mic urban, prin extinderea si sustinerea infrastructurii culturale existente si prin diversificarea ofertei culturale.
Obiectivul principal il reprezinta cresterea accesului populatiei din mediul mic urban la informatie, educatie, cultura si coeziune sociala, reabilitarea si modernizarea infrastructurii culturale si dotarea asezamintelor culturale din mediul mic urban.
In implementarea programului se va lua in considerare potentialul comunitatii de a sustine pe termen lung atat functionarea si destinatia cladirii cat si derularea unor activitati specifice.
Finantarea proiectelor se va realiza din sume alocate de la bugetul de stat, prin MDLPL. Valoarea maxima eligibila este de 3.000.000 RON (TVA inclus), solicitantul urmand sa asigure din surse proprii diferenta dintre valoarea totala a proiectului si suma maxima ce poate fi alocata prin program.
Solicitanti pot fi autoritati publice locale din mediul mic urban in care exista un asezamant cultural care necesita reabilitare, modernizare sau dotare, singure sau in parteneriat cu alte autoritati publice ori cu organizatii neguvernamentale din tara sau din strainatate.
Ghidul operational al programului este disponibil pe site-ul MDLPL, la adresa:
http://www.mdlpl.ro/_documente/lucrari_publice/PPN/ghid_camine.pdf

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.