Infractorii – pusi in garda de la varful Internelor

Infractorii – pusi in garda de la varful Internelor

0 185

Manuind bateria Internelor, care a facut paianjeni de cand n-a mai fost folosita, ministrul Nica a pus tunurile in directie gresita. Nu stiu cum v-a sunat voua declaratia/amenintare lansata deunazi de catre domnul ministru, dar mie mi s-a parut ca tirul s-a dus pe-alaturi. „Am un mesaj pentru infractori” a anuntat ritos si sibilinic Nica, cel caracterizat de catre colegi si adversari politici drept baiat subtire cu umor fin. Indicii bune pentru interpretat mesajul, care s-a vrut promisiunea unei haituiri la sange din partea Politiei: „Nu sunteti in siguranta!” le-a spus Nica interlopilor tarii, cu cea mai grava fata pe care si-a putut-o el compune.
Voi ce–ati inteles de-aici? Ca „o sa va cautam si-n gaura de sarpe!”? „Nu va mai ascundeti, ca n-aveti nici o sansa!”? „V-am prins, vrajitoarelor!”?
Probabil ca da. Era normal, civic, moral si-n fisa postului ca ministrul sa le promita raufacatorilor prigoana vesnica din partea politistilor.
Numai ca eu am o alta parere. Dupa cardasiile dovedite dintre oamenii legii si infractori, cineva trebuia sa-i anunte si pe astia din urma ca treaba-i groasa. „Nu sunteti in siguranta!” pare sa fie, de fapt, nu o amenintare, ci un avertisment sa se puna la adapost. Macar o perioada, pana se mai linisteste furia asta justitiara nelalocul ei in Romanica infractionala.
Mai ascultati-l o data.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.