Informaticienii brasoveni, cei mai buni din State

Informaticienii brasoveni, cei mai buni din State

0 97

Municipalitatea brasoveana a investit inteligent in informatica! Sase elevi ai Colegiului National de Informatica „Grigore Moisil“ au castigat Marele Premiu in Stale Unite, la concursul American Computer Science League. Ca sa faca deplasarea peste Ocean, echipa informaticienilor a primit din partea Primariei si Consiliului Local 12.000 de euro, dupa ce liceenii incercasera inutil sa obtina bani de la sponsori.
Echipa Colegiului National de Informatica „Grigore Moisil“ participa pentru a noua oara la American Computer Science League (ACSL), unul dintre cele mai renumite concursuri internationale de profil organizat de Liga Directorilor de Licee din Statele Unite si Canada. Reputatia nu i-a ajutat insa pe tinerii informaticieni sa faca rost de bani pentru deplasarea in orasul Huntsvile din statul Alabama, unde a avut loc intrecerea. Membrii echipei de tineri priceputi in tainele informaticii au batut inutul la usa mai multor firme din Brasov, in incercarea de a obtine o sponsorizare pentru calatoria si cazarea in Statele Unite.
Cand orice speranta ca vor mai ajunge la concursul de peste Ocean parea pierduta, salvarea a venit de la municipalitate, care a decis sa aloce informaticienilor suma destinata deplasarilor in strainatate ale consilierilor locali.
Gratie ajutorului primit, dar mai ales pregatirii deosebite, cei sase informaticieni au reusit sa obtina performanta din Statele Unite. Directoarea Colegiului de Informatica este mandra de succesul repurtat de elevii sai si dezvaluie ca a fost deja contactata de licee si universitati din tara care s-au interesat de tinerii informaticieni braso veni, pe care si-i doresc liceenii si studentii lor.
Colegii de clasa si coectivul de profesori asteapta cu nerabdare intoarcerea acasa a castigatorilor, care vor ajunge la Brasov in noaptea de joi spre vineri.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.