Informare si sensibilizare HIV/Sida la Brasov

Informare si sensibilizare HIV/Sida la Brasov

0 101

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Brasov impreuna cu Fundatia Romanian Children’s Appeal (RCA) desfasoara in perioada februarie –martie 2008 un program de informare si sensibilizare HIV/SIDA a reprezentantilor autoritatilor locale din judetul Brasov.


In cadrul acestui program au loc trei sesiuni de informare si sensibilizare la care participa 75 de reprezentanti ai autoritatilor locale din judet: specialisti ai directiei, referenti sociali, reprezentanti ai primariilor, angajati ai centrelor de plasament etc. Persoanele astfel informate vor avea rolul de a disemina informatiile dobandite in comunitate si la locul de munca si de a combate stigma si prejudecatile cu care se confrunta persoanele seropozitive HIV.


Primele doua sesiuni au avut loc in data de 1 februarie si 15 februarie la Centrul de Zi „Raza de Lumina” Brasov. Aceste sesiuni sunt parte a unui program de informare si sesibilizare mai larg ce se desfasoara in 14 judete pe durata a trei ani (mai 2006 – aprilie 2009) si are ca parteneri atat DGASPC, cat si Inspectoratele Scolare Judetene fiind finantat de Guvernul Republicii Irlanda, departamentul Developement Cooperation Ireland.


?


Prevenirea raspandirii HIV in randul tinerilor


Scopul general al programului este prevenirea raspandirii HIV/SIDA in randul tinerilor prin informare si sensibilizare si prin promovarea unor bune practici in formarea profesionistilor din domeniul social de la nivelul celor 14 judete.


In judetul Brasov au avut deja loc sapte sesiuni unde au fost informati un numar de 165 de profesorii din toate liceele din judet.


In acest an vor mai participa la program judetele Bacau, Galati, Ialomita, Mehedinti, iar in anul anterior acesta s-a derulat in Braila, Buzau, Giurgiu, Prahova si Vrancea.


De asemenea, in cadrul acestui program s-a lansat domeniul de internet www.stopsida.ro? si filmul documentar STOPSIDA.RO.


???????????????


Proiecte de informare si sensibilizare


Fundatia RCA este o organizatie neguvernamentala cu peste 14 ani de experienta in promovarea educatiei si integrarii in comunitate a copiilor cu HIV/SIDA. Pe langa serviciile de asistenta sociala si psihologica furnizate in Spitalul Clinic „Dr. Victor Babes” din Bucuresti din 1995, RCA deruleaza din anul 2003 proiecte de informare si sensibilizare in problematica HIV/SIDA. Pe parcursul anilor scolari 2003-2004 si 2004-2005, Fundatia RCA a desfasurat campanii de informare si sensibilizare HIV/SIDA in toate scolile din judetele Ilfov, Valcea si Calarasi, clasele VII-XIII, in parteneriat cu Inspectoratele Scolare Judetene, reprezentate de Centrele Judetene de Asistenta Psihopedagogica. Finantatorul acestor campanii a fost Guvernul Republicii Irlanda, departamentul Developement Cooperation Ireland.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.