Infodesk-uri pentru turistii din Sibiu

Infodesk-uri pentru turistii din Sibiu

0 62

Pe strazile din Sibiu au fost montate infodesk-uri care au drept scop imbogatirea informatiilor prezentate despre oras, precum si orientarea turistilor in spatiu.
Pe langa cele cinci infodesk-uri situate in prezent in Piata Mica (langa casa Luxemburg), Piata Mare (langa Turnul Sfatului si langa F.D.G.R), pe strada Nicolae Balcescu (in apropierea fantanii) si langa Farmacia 24, vor mai fi amplasate inca sase infodesk-uri in punctele cu trafic maxim, destinate sibienilor si turistilor care doresc sa obtina diferite informatii despre oras, despre activitatea Consiliului Local, a Primariei Sibiu, etc.
Sistemul informatic al infodesk-urilor este unul complex, ce permite conectarea lor la reteaua Primariei Sibiu, avand o baza de date comuna. In acest fel in momentul in care administratorul va opera o modificare pe server, informatia va fi actualizata la nivelul tuturor terminalelor.
In ceea ce priveste informatiile prezentate, infodesk-urile vor avea o noua sectiune, aceea destinata evenimentelor culturale. Astfel, cei interesati pot accesa printr-o simpla atingere a ecranului informatii despre evenimentele in curs de desfasurare din oras.
Informatia este structurata pe patru domeniidupa cum urmeaza: informatii despre orasul Sibiu (monumente, muzee, edificii, date despre istoria, cultura si traditiile acestei zone, etc.), informatii utile pentru orice persoana care nu este familiarizata cu orasul (unitati de cazare, modalitati de petrecere a timpului liber, transport in comun, etc.), un domeniu care permite accesarea unei harti interactive a orasului si o rubrica noua care inlocuieste domeniul dedicat Programului Sibiu CCE 2007.
Teatrul Radu Stanca a amplasat recent langa cladirea institutiei un infodesk care are acelasi soft cu celelalte infodesk-uri din oras. Acesta va deservi iubitorii de teatru si nu numai, prin noua sectiune introdusa, care cuprinde si o pagina cu informatii si detalii despre programul Festivalului International de Teatru.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.