Infochiosc turistic la Brasov

Infochiosc turistic la Brasov

0 220

Judetul Brasov are acum o harta virtuala la indemana tuturor turistilor care vin sa se relaxeze la munte. Cele mai importante obiective ale sale pot fi acum accesate foarte usor cu ajutorului Infochioscului orasului.
Agentia pentru Dezvoltare Durabila (ADDJBv) si Agentia pentru Dezvoltarea si Promovarea Turismului (ADPT) au achizitionat un sistem interactiv si o aplicatie software ce a fost achizitonat cu 25 000 de lei, care ofera turistilor posibilitatea de a obtine tot felul de informatii despre obiectivele de vizitat din Brasov. Acesta este localizat in Piata Sfatului si ofer informatii si despre serviciile sau evenimentele culturale din oras.
„Aplicatia soft presupune o harta a judetului, cu pictograme reprezentind principalele obiective. Apasand pe aceste pictograme, turistii vor primi apoi date mai amanuntite si imagini ale respectivelor obiective“, explica directorul executiv al ADDBv, Ionut Tata.
Reprezentantii ADDJBv si ADPT Brasov vor ca, in maxim cinci ani, toate obiectivele turistice din judet sa beneficieze de cate un astfel de infochiosc.
„Astfel de infochioscuri pot fi amplasate si in structurile de cazare. Insa hotelierii sint cei care trebuie sa vina cu solicitarea, iar noi vom oferi gratuit aplicatia soft, care deocamdata este in limba romana, in engleza si in germana“, mai spune Tata.
Infochioscul-pilot pentru promovarea judetului Brasov a fost folosit la Targul de Turism de la Nürnberg.
Prin intermediul a trei ecrane „touch-screen”, oricine are la dispozitie informatii despre locurile de cazare libere, gastronomia locului, servicii, atractii turistice, diferite programe, spectacole, evenimente, informatii despre vreme sau cursul valutar.
Datele sunt actualizate in mod continuu, iar sistemul are chiar un program de avertizare in privinta orei la care un local se inchide sau are ultima comanda.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.