Influentele care scumpesc painea

Influentele care scumpesc painea

0 76


Cele ce urmeaza sunt de la domnul Aurel Popescu citire, iar acest domn este presedintele ROMPAN si noi trebuie sa banuim ca nu ne minte prea tare, ci doar frumos.


Pe primul loc se afla scumpirea gazelor naturale, si cu asta il cred, fiind ceva logic. Urmeaza scumpirea materiei prime, iar poi cresterile salariale in sector.


Scumpirea se pare ca va urma etape lunare, cativa banuti acolo, ca sa nu bata prea tare la ochi, cel putin pna in vara, cand se va vedea ce este cu recolta din acest an.


La scumpirea painii contribuie si devalorizarea leului in raport cu euro.


Domnul Popescu mai arata ca graul adus la moara este, in aceasta perioada, de 0,90 lei, adica aproape dublu fata de aceeasi perioada de acum un an, iar stocul de grau din tara se va termina pe la sfarsitul lui aprilie, urmand influenta pretului graului din import, care nu se cunoaste inca.


Si uite portita spre alte scumpiri motivate !


Insa eu sunt mai greu de cap si de aceea il intreb pe domnul Popescu – la fel ca si pe ceilalti care motiveaza frumos scumpirile din alte domenii: de ce nu se ieftinesc produsele finite atunci cand, pe plan mondial, se ieftineste materia prima? Sau, in cazul painii, cand recolta este bogata la grau si celelalte paioase?


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.