Inflatia intarzie adoptarea monedei unice

Inflatia intarzie adoptarea monedei unice

0 68

Inflatia este cauza „datorita” careia statele europene nu vor intra in zona euro in viitorul apropiat. Slovacia este exceptia, ea va adopta moneda europeana incepand cu anul viitor, datorita faptului ca a reusit sa isi mentina inflatia sub control, in timp ce Romania ar putea fi ultima pe lista.

Un sondaj efectuat de Reuters in randul a 34 de analisti si strategi intre 15 si 24 ianuarie, arata faptul ca procesul de adoptare a monedei europene ar putea intarzia cu un an fata de estimarile dintr-un sondaj din 2007. Tara noastra ar putea adera la zona euro abia in 2015. Aceasta situatie ar face ca Romania sa fie ultima pe lista noilor state membre care adopta moneda unica, intrecuta chiar si de Bulgaria.
Aceiasi analisti si-au dat cu parerea si in privinta noilor state ce vor adera la Uniunea Europeana. Ei sustin ca urmatoarea pe lista este Croatia, care ar putea deveni membra incepand cu anul viitor. De asemenea, in 2015 se preconizeaza aderarea Albaniei, a Macedoniei, Muntenegrului si Serbiei, pe cand Bosnia si Hertegovina ar putea intra in 2016.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.