Inflamatie cu sau fara inflatie?

Inflamatie cu sau fara inflatie?

0 70

?


Pensiile au inflamat Romania. Nu, nu este o exagerare; clasa politica, analistii, sindicatele si desigur pensionarii, in ziare, la radio, la tv, la coada (pentru medicamente, desigur) si chiar in Cismigiu toti (si peste tot) “dezbat” cresterea pensiilor.


Pentru o buna fixare a subiectului e bine sa se deschida, bineinteles, DEX-ul, in vederea? reimprospatarii memoriei cu respectiva explicatie; inflamatie – proces patologic datorat unui excitant chimic, fizic si mai ales microbian si manifestat prin durere, temperatura, inrosirea si inflamarea locului bolnav; umflatura.


Mai intai locul bolnav – clasa politica, acesta este locul bolnav al Romaniei.


Acum, conform DEX- ului manifestarile bolnavului:


Durere; nu pe ei nu-i doare, dar, prestatia lor (a clasei politice) face sa sufere toata Romania, atat? populatia cat si mediul inconjurator, atat Romania? prezenta cat si cea viitoare, asadar? DOARE.


Se poate aprecia ca, parca, pentru a confirma suferinta mediului inconjurator constatam, astazi, putinatatea posibilitatilor de contracarare a caniculei.


Temperatura; da, clasa politica are febra, din cauza temperaturii prezinta umflaturi, la burta, la muschii si, bineinteles, la cap: s-a umflat tarata in domniile lor.


Inrosirea locului bolnav; nu,nu se produce pentru simplul motiv ca domniile lor nu cunosc rusinea.


Inflamarea locului bolnav; da, din plin: se cearta, se jignesc, se ataca (miseleste) pe la spate, se alearga si se imbrancesc (fara jena) in public, sunt tinuti de colegi sa nu sara la bataie. Astia sunt alesii!


In fine despre excitant: chimic nu e, fizic,d oar, daca ii consideram, pe membrii clasei politice, batuti de soarta, microbian, aici este! Mai mult ca sigur (???) ca studii viitoare vor demonstra ca prostia, lacomia, hotia, minciuna si fanfaronada (bolile, cu caracter cronic, de care sufera clasa politica) sunt generate de un MICROB.


?


Inapoi la pensii!


Nascuta din acute si stringente (eoroparlamentarele bat la usa) interese electorale, recenta, Lege a pensiilor pune, astazi, in principiu, doua mari probleme:


·??????? sursele de finantare,


·??????? impactul asupra inflatiei.


Ambele probleme nu necesita, in nici un caz, lunga (chiar daca picanta) ciorba de limba care ni se serveste (dimineata, pranz, seara)d e ceva vreme ci, mai degraba, o enumerare sricta si o argumentare cat mai concisa, ca de? exemplu:


A) SURSE


(1) Readucerea comertului cu tutun si alcool de contrabanda la nivelul inregistrat la intrarea in vigoare a taxei pe viciu (Nicolaescu). Aport – 1,5 miliarde euro;


(2) Anularea contractelor pentru energie electrica ale baietilor destepti si vanzarea acesteia (a energiei), prin Electrica la pretul pietei. Aport????? ? 1,oo miliarde euro;


(3) Desfiintarea comertului la negru cu paine. Aport – o,5 miliarde euro;


Total aport???????? ? 3,oo miliarde euro,


Total necesar???? ?2,2o miliarde euro.


B) INFATIA


Nu, nu creste! Explicatia este foarte simpla. Se inlocuieste un gen de consum cu alt gen de consum. Carevasazica, in loc de super vile, super masini, super toale se va cumpara paine , medicamente si haine de serie.


Asa ar fi trebuit sa arate (simplu si concis) scrisoarea guvernului catre presedinte, totusi, pentru, eventualii, carcotasi cateva precizari.


Cele trei surse si sumele respective au fost confirmate in discutii la care participau membrii de frunte (in sensul de bine informati si ocupanti de pozitii fruntase) ai clasei politice.


Evolutia activitatilor economico-sociale arata ca cele trei surse isi vor produce efectul scontat an de an pe o perioada lunga de timp (poate doar la paine sa scada consumul).? Asadar dl.presedinte poate sa doarma linistit.


Existenta si in mod deosebit dimensiunea celor trei surse, indica cat de bine lucreaza atat clasa politica cat si institutiile statului si fiindca tot vorbim de pensii sa subliniem ca aceasta situatie arata si cat sunt de meritate pensiile lor speciale.


Totodata, poate, merita mentionat si caracterul rezonabil al acestor propuneri, avand in vedere ca raman la dispozitia clasei politice si a organelor sale urmatoarele;


– sacosele cu bani de care vorbea presedintele Romaniei,


– idem cele de care vorbea presedintele Camerei Deputatilor,


– tainul dintr-o contrabanda redusa si multe, mult prea multe, altele.


?


Ion GH. Cumpana


?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.