Infernul din Biblioteca Universitatii

Infernul din Biblioteca Universitatii

0 75

La ora asta, rectorul Universitatii Transilvania, Ioan Visa, a fost probabil confirmat in functie de catre Senatul Universitatii, intrunit vineri la doua ore dupa pranz. Ar fi fost si greu ca actualul rector sa rateze un nou mandat in fruntea institutiei de invatamant brasovene, fiind singurul care-si depusese candidatura in termenul legal afectat procedurii. Cum ideea de concurenta era anulata inca din start, singurele contestatii ar fi putut veni in legatura ca felul in care a administrat in ultimii ani mersul Universitatii, cu ocazia citirii bilantului activitatilor desfasurate in perioada in care a functionat ca rector.


Pentru ca reunirea in conclav a universitarilor brasoveni sa nu fie chiar atat de monotona pe cat se anunta, strategul unei mici campanii de defaimare a actualei conduceri s-a gandit sa aduca o nota de picanterie sedintei decanilor Universitatii si sa combata astfel previzibilul searbad al alegerilor de rector si prodecani. Cu un gest familiar internautilor, persoana in cauza a postat pe Internet un filmulet buclucas care dezvaluie niste apucaturi nu tocmai potrivite cu atmosfera de studiu a unei biblioteci. Profesorul universitar dr. Angela Repanovici, directorul Bibliotecii Universitatii Transilvania si presedintele Comisiei Nationale a Bibliotecilor, este protagonista unui dans lasciv, cu care v-ati delectat deja la toate buletinele de stiri pe care le-ati vazut ieri. Nefericita Angela tocmai sarbatorea impreuna cu colegele, fix axum doi ani, mutarea bibliotecii in noua locatie din Aula Universitatii. Micile excese precum ridicarea fustelor in cap si saltarea bluzitei suficient cat sa exhibe culoarea rosie a desuurilor, sunt comune unui chef de Ziua Femeii, cand si cele mai scortoase exemplare ale sexului frumos ies din carapacea comportamentului cotidian. Dirty-dance-ul s-a consumat insa pe holul bibliotecii, unde alte patimi in afara de cea a lecturii fac nota discordanta cu decorul. Duduia Repanovici a avut nesansa de a fi filmata de o colega in timp ce performa niste miscari care, inainte de a fi neadecvate statutului sau de cadru didactic, par nepotrivite varstei si formelor lejer fanate ale Angelei.


Colac peste Angela, in filmulet apare si fostul consilier local Horia Salca ?i fost pre?edinte al PNG Bra?ov, ale carui gesturi libidinoase si le amintesc mai multe colege de-ale sale, fie de la ziar, fie din politica&business.


Banuita de postarea pe Internet a materialului compromitator este o subordonata ce se ocupa regulat de filmarea agapelor colectivului Bibliotecii. Singura nepotriveala este legata de banuiala Angelei ca persoana care i-a copt-o ar fi fost nemultumita de introducerea noului sistem computerizat al evidentei cartilor. Cineva care stie cum se posteaza un film pe Internet pare destul de familiarizat cu tehnica digitala incat sa nu-l mai agreseze.


Dupa ravagiile filmuletului se vorbeste deja de comisii de etica, disciplina, onoare, iar contractul de munca al Angelei Repanovici pare destul de subred. Duduia lasciva ar mai avea totusi o sansa sa cape basma curata. Si care ii vine taman de la biblioteca de unde i se trage pocinogul. Toate marile biblioteci care se respecta au un fond de carte special, botezat L’Enfer, dupa modelul Arhivelor Nationale Franceze. In acest infern al cartilor si manuscriselor se pastreaza cele mai licentioase lucrari – carti, scrisori, desene – zamislite de mintea infierbantata a autorilor. Imagini desucheate si texte lubrice, chiar pornografice. Daca Angela reuseste sa demonstreze ca a dansat fix in zona asta, are sanse sa scape pretinzand ca micul ei dezmat era in specificul locului.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.