Indulcitorii chimici pun la loc kilogramele pierdute prin diete

Indulcitorii chimici pun la loc kilogramele pierdute prin diete

0 175

Daca v-ati straduit prin tot felul de diete sa scapati de kilogramele in plus si, dupa lupte seculare, ati si reusit acest lucru, este bine sa incercati sa va mentineti in forma fara a folosi indulcitori chimici de sinteza. Acestia nu fac altceva decat sa puna la loc kilogramele pierdute, arata un studiu realizat de cercetatorii americani de la Universitatea Carolina de Nord.
Acestia atrag atentia ca cei care consuma substitute de zahar nu vor slabi niciodata. Cercetatorii au hranit niste cobai cu iaurt indulcit cu zaharina, iar pe altii cu iaurt cu zahar. Cei carora li s-a dat zaharina s-au ingrasat mult mai mult decat cei care au mancat iaurt indulcit cu zahar. Explicatia cercetatorilor este ca indulcitorii artificiali zapacesc organismul, care confunda zaharul cu acumularea de calorii. Cum zaharina, sucraloza, aspartamul si alti indulcitori chimici nu au calorii, organismul va incerca sa le ia din alte alimente pe care le consumam in timpul zilei.
Toate studiile legate de indulcitorii artificiali si acumularea de greutate au fost realizate pana acum pe cobai si, de aceea, cercetatorii vor sa demonstreze ca efectele sunt valabile si in cazul oamenilor.
Producatorii de indulcitori artificiali cer si ei cu insistenta acest lucru, pentru ca in urma publicarii acestor studii, populatia si-a pierdut increderea in ei.
Totusi, cei care au facut studiul atrag atentia ca zaharul nu este singurul vinovat pentru caloriile din produsele alimentare. Asa incat, chiar daca acesta se inlocuieste cu substante chimice, vor ramane alte ingrediente care ingrasa.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.