Îndrăgitul Florin Piersic împlinește 85 de ani!

Îndrăgitul Florin Piersic împlinește 85 de ani!

0 39

Florin Piersic a împlinit miercuri, 27 ianuarie, 85 de ani. Născut din părinți originari din Bucovina, Florin Piersic și-a petrecut copilăria în Corlata, Pojorâta și Cajvana apoi în Cernăuți și, ulterior, la Cluj, unde a urmat Liceul de băieți nr. 3. Florin Piersic a fost descoperit de catre actrita si regizoarea Elena Negreanu.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, promoția 1957. La doi ani după absolvire, Florin Piersic a debutat pe scena Teatrului Național din București. Are o bogată activitate teatrală laTeatrul Național din București.

Î n anii 60,Florin Piersic se căsătorește cu actrița Tatiana Iekel, care i-a dăruit și primul copil, pe Florin Jr. A doua soție a fost tot o actriță Anna Szeles , alături de care a devenit tată pentru a doua oară. În 1985,Anna Széles a cerut și a obținut divorțul și s-a mutat în Ungaria, luându-l cu ea și pe fiul lor, Daniel. În 1993, după o relație de 7 ani, Florin Piersic s-a căsătorit cu Anna Török, de asemenea originară din Cluj.

De-a lungul timpului Florin Piersic a primit titlul de „cetățean de onoare” al mai multor orașe precum: Bacău, Cluj, Caracal, Suceava, Sighet, Oradea, Bucureși sau Galați.

De-a lungul carierei de până acum, Florin Piersic a jucat în multe filme și piese de teatru, fiin unul dintre cei masi adulați actori și oameni de cultură, din toate timpurile.

„Acum fiecare an împlinit e o victorie, mai ales dacă este trăit frumos, cu speranţă, cu bucurie”, a spus actorul, adăugând că nu îşi va sărbători ziua pe scenă, aşa cum obişnuia în ultimii ani, din cauza situaţiei create de pandemia de Covid.

,,Știţi că n-am avut niciodată reţineri în a-mi spune vârsta. Sunt actori şi mai ales actriţe care parcă sunt născuţi pe 29 februarie, aşa că înainteaza în vârstă o dată la patru ani. De fapt dacă mă gândesc bine, acum fiecare an împlinit e o victorie, mai ales dacă este trăit frumos, cu speranţă, cu bucurie. O să vedeţi şi voi când veţi ajunge aici, ceea ce vă doresc din toată inima!”, a scris actorul pe reţeaua de socializare.

La Mulți Ani, maestre!

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.