Indoiala si rezerve fata de …SERVICIII!

Indoiala si rezerve fata de …SERVICIII!

0 211
PreÅŸedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbãtã searã la Antena 3 de ce are unele rezerve faÅ£ã de serviciile de informaÅ£ii ÅŸi faÅ£ã de ÅŸefii acestora ! Si are dreptate.
Pentru cã nu au fost spulberate încã anumite îndoieli acumulate la adresa lor, iar suspiciunea "politiei politice" se resimte in multe actiuni publice a unui presedinte ce se vrea mai degraba "dictator ", decat jucator; care, amandoua sunt la fel de antidemocratice si mai ales anticonstitutionale!
"Cât am fost preÅŸedinte interimar nu mi-am putut forma o idee, dacã serviciile sunt sau nu obediente preÅŸedintelui, numai cã e foarte clar cã în România, de 20 de ani nu a existat suficientã voinÅ£ã din partea politicienilor, din partea celor care au condus, de a ÅŸti mereu ÅŸi de a controla mereu democratic ce fac serviciile acestea ÅŸi pe de altã parte, în aceste condiÅ£ii ele au jucat ÅŸi joacã un rol din ce în ce mai puternic, hipertrofiat, politic ÅŸi economic.
Am rezerve faÅ£ã de servicii, cu ÅŸefi cu tot", a afirmat Antonescu. El a susÅ£inut cã nu este mulÅ£umit de prestaÅ£ia celor doi ÅŸefi de servicii de informaÅ£ii (SRI ÅŸi SIE), pentru cã aceÅŸtia nu au dorit sau nu au putut sã spulbere toate îndoielile care s-au adunat în jurul serviciilor: "AceÅŸti oameni trebuie sã spunã: noi ne ocupãm cu asta ÅŸi numai cu asta, toate suspiciunile sunt neîntemeiate(!), ÅŸi aici trebuie sã vinã cu argumente, lucru care ar face sã nu mai avem noi problema cine controleazã pe cine", a spus Antonescu.
El a adãugat cã, atunci când va fi modificatã ConstituÅ£ia, trebuie analizat ÅŸi aspectul controlului parlamentar faÅ£ã de serviciile de informaÅ£ii: "Nu uitãm cã ÅŸi acum, din punct de vedere formal ÅŸi legal, serviciile speciale, de informaÅ£ii, sunt sub control parlamentar, sunt niÅŸte comisii speciale, existã niÅŸte rapoarte anuale pe care trebuie sã le dea în faÅ£a plenului Parlamentului aceste servicii.
Cât este realitate ÅŸi cât este formã fãrã fond, aici cred cã ÅŸtim cu toÅ£ii, s-a ajuns chiar la formula anecdoticã cã serviciile supravegheazã Parlamentul, ÅŸi nu acele comisii, serviciile. Pânã la urmã, indiferent cui ar fi subordonate serviciile, esenÅ£a stã tot în rolul pe care Parlamentul îl joacã sau nu-l joacã.
Adicã noi vom avea cu adevãrat democraÅ£ie în România, nu în funcÅ£ie de cine va fi mai puternic, preÅŸedintele sau premierul, ci dacã Parlamentul va fi sediul ultim al puterii", a subliniat in incheiere liderul PNL.
Presedintele Senatului nu ai mai spus ca de fapt inca nu se stie cine pe cine controleaza prin comisiile de control ale serviciilor, ce sunt constituite la nivelul celor doua camere. Din analiza componentei acestor comisii nu prea se poate observa cat acoperiti (ca ofiteri in structurile de informatii)  sunt cei ca care le formeaza.
Un lucru, in schimb, poate sa-l vada tot romanul – toti, deputati sau senatori, sunt oameni facuti, prosperi si fara grija zilei de maine, cu afaceri in care Statul sau administratia publica nu poate lipsi. Doar asa se poate garanta ca acest "control" pe SERVICII se poate realiza "obiectiv si in folosul poporului".
 
 
 
 
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.