Indiferenta PSD central tot mai evidenta fata de liderii brasoveni – Constantin...

Indiferenta PSD central tot mai evidenta fata de liderii brasoveni – Constantin Niță refuzat la sefia Consiliului Naţional

0 367

Dupa rateurile de la ultimul congres toata lumea acredita revenirea lui Constantin Niță in conducerea PSD. Mai multe ziare centrale, au anuntat ca preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, vrea s-o înlocuiască pe Rovana Plumb de la şefia Consiliului Naţional al partidului. Modificarea survine în contextul în care ar trebui aleasă o conducere în baza noului Statut al PS, iar favoritul la această funcţie parea a fi deputautl Constantin Niță, președintele PSD Brașov.
Va reamintim ca C. Niță a candidat la Congresul PSD pentru funcția de președinte executiv al PSD, post care a fost însă adjudecat de Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, susţinut făţiş de Liviu Dragnea.

Realitatea nu a confirmat sperantele de revinire
Mihai Fifor, liderul senatorilor PSD, a fost ales in unanimitate, prin vot deschis, presedintele Consiliului National al partidului. Propunerea a fost facuta de la microfon de catre presedintele PSD Liviu Dragnea, iar Fifor s-a declarat surprins atunci cand a venit pe scena pentru a le cere votul celor circa 400 de membri ai Consiliul National.
Fifor a fost ales prin vot deschis.
Se pare ca manevra lui Dragnea a fost cunoscuta de catre Constantin Nita astfel ca presedintele filialei Brasov s-a retras si nu a mai participat la sedinta de plen a CN.
La finalul lucrarilor CN, Dragnea a declarat ca ii pare rau ca Nita si-a retras candidatura, pentru ca ar fi fost potrvit pentru aceasta functie. Dragnea nu a vrut insa sa dea detalii despre motivele pe care Nita le-a avut pentru retragere.
Retragerea de ultim moment a lui Constantin Niţă are la baza o evaluare corecta – lisa de susţinere a organizaţiilor din tara. Surse din interiorul PSD spun că promovarea lui Mihai Fifor este semnalul dat de preşedintele PSD Liviu Dragnea că încep epurările in randul baronilor dar si a apropiaţilor lui Ponta din structurile de conducere ale PSD.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.