Indian Wells: după un meci greu, Simona Halep vs Kateryna Kozlova 7-6(3),...

Indian Wells: după un meci greu, Simona Halep vs Kateryna Kozlova 7-6(3), 7-5!

0 105

Fără să se aștepte Simona Halep (2 WTA) a avut parte de un meci neașteptat de dificil în fața unei Kateryna Kozlova pusă pe alergat. Cu niște scurte de mare efect și un joc defensiv care a amintit chiar de jucătoarea aflată pe locul secund în clasamentul WTA, Kozlova a demonstrat că merită să fie mai sus decât locul 114 pe care îl ocupă în acest moment.
Ambele jucătoare au avut probleme la serviciu (Simona a făcut 6 break-uri, Kozlova 5) și au făcut foarte multe erori neforțate (Simona 29, dintre care 21 în primul set; Kozlova a avut 36).
Jucătoarea din Ucraina a reușit să împingă de fiecare dată setul în prelungiri, chiar dacă a fost condusă cu 5-3 în primul și cu 5-2 în cel de-al doilea, însă Simona a fost mai atentă în momentele cheie, s-a impus cu 7-6(3), 7-5, după o oră și 48 de minute și s-a calificat în optimi.
Simona a avut parte de un meci foarte dificil, cu o adversară arțăgoasă, care se apără foarte bine și are niște scurte de foarte mare efect în arsenal. Dacă cineva ar fi urmărit această partidă fără să știe pe ce poziție este clasată jucătoarea din Ucraina, ar fi putut crede că Simona are o adversară din Top 50 (cel puțin).

Simona Halep, la Indian Wells

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Halep și Kozlova.

Simona se va confrunta în optimi cu învingătoarea duelului dintre Marketa Vondrousova (Cehia/61 WTA) vs Jelena Ostapenko (Letonia/22 WTA).

În 2018, Halep a ajuns până în semifinale la Indian Wells, fază a competiției unde a fost învinsă de Naomi Osaka, scor 6-3, 6-0. Simona a câștigat turneul în 2015.

Pentru calificarea în turul următor, Simona Halep va primi 91.205 de dolari şi 120 de puncte WTA.

Declaratia Simonei la finalul meciului
”Vă mulțumesc tuturor că ați venit și m-ați încurajat. E o atmosferă frumoasă aici și datorită vouă am reușit să lupt și să câștig jocul.
Sunt întotdeauna emoționată când joc pe aceste arene mari.

Vreau întotdeauna să joc mai bine. Nu mai jucasem împotriva ei. Nu mi-a fost ușor să îmi găsesc ritmul. Nu a fost ușor. Bine că am câștigat meciul în două seturi.
„E foarte greu trofeul. Sper că sunt mai puternică decât în 2015 să îl ridic. Nu am așteptări. Voi încerca să câștig fiecare meci și vedem ce se va întâmpla”,
a spus Halep.

V

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.