Indexarea pensiei sociale minime

Indexarea pensiei sociale minime

0 111

Emil Boc, dupa cele mai prospete interventii din Parlament, ca de alte realizari nu putem vorbi inca, ne-a dat in sfrasit o veste buna – Romania isi poate permite sa indexeze pensia sociala minima!
Dar ce este aceasta pensia sociala minima? Este o inventie a dlui Boc si a PD-L, cu un profund iz electoral, ce a are deja o vechime de aproape un an. Printr-o Ordonanta de Urgenta, Guvernul a decis, prin februarie 2009, instituirea pensiei sociale minime. Astfel, de la 1 aprilie 2009, aceasta pensie a fost in cuantum de 300 de lei. Pe atunci guvernantii isi propuneau sa creasca aceasta pensia sociala minima la 350 de lei, de la 1 octombrie.

O Putere cu potenta orientata pe alta directie
Asa cum era si de asteptat premierul Boc a declarat ca: „…la acest moment, Romania isi permite sa indexeze cu rata inflatiei doar pensia sociala minima „. Adica Guvernul poate indexa in acest an cu rata inflatiei doar pensia sociala minima, de 350 lei, si eventual sa majoreze cele mai mici pensii prin intermediul unui Fond de initiativa sociala, a afirmat marti premierul Boc. Despre acest Fond de initiativa sociala, se aude pentru prima data din gura lui Boc ca ar putea exista.
Pentru a ne mai ridica moralul atat noua cat si pensionarilor, la intalnirea de luni seara, Emil Boc ne-a declarat senin ca:
„Semnele sunt imbucuratoare. Prezentam credibiliatate internationala pentru mediul de afaceri international, pentru atrageri de investitii straine”. Nu se stie si nici nu se spune cata credibilitate este si mai ales de unde o fi venind ca noi vedem altceva.
Boc a mai precizat, dupa discutiile cu reprezentantii asociatiilor de pensionari privind Proiectul de lege al sistemului unitar de pensii, ca o decizie in privinta unei eventuale majorari a celorlalte pensii, altele decat pensia sociala minima, va fi luata in luna aprilie. Nu s-a specificat daca este vorba de prima zi a lunii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.