Independentul Basescu?

Independentul Basescu?

0 451

Se pare ca Traian Basescu, ramas tot mai de caruta in sondaje, vrea sa fie Ulise in drumul spre o Pernelopa tinuta spre tentatia adversarilor politici. Dupa ce ca de cinci ani face pe echidistantul, adica independentul, pe scena tarii, acuma s-a sucit si vrea sa se desprinda, chipurile, de partidul iubit si sa candideze ca independent la -prezidentiale, dar sprijinit de pedelisti.
Sa fie oare folosit modelul de succes, la acea vreme, EBA?
Mircea Toader, liderul deputatilor PD-L, a declarat ca Traian Basescu va candida independent, si ca PD-L este autorul articolului din Legea alegerii presedintelui Romaniei, care permite unui independent sa fie sustinut de un partid politic sau de o alianta, introdus exact in acest scop.
Aceasta schema-articol de lege vine categoric in favoarea unei campanii, pe fata, probasesciene, ca sa nu mai rada lumea de facatura, ca la EBA. Dar daca la EBA miza era, totusi, mai mica, in cazul prezidentialelor se schimba calimera. Caci PD-L, marele partid, cum se lauda ei, ramane fara candidat direct – vorbim de imaginea teoretica; stim cu totii circul basescian cu echidistanta prezidentiala – sau va fi plasat Boc pe acest post, ca de aceea s-au scarpinat democrat-liberalii atata pe dupa ceafa cu acest candidat de rezerva, in cazul neparticiparii la scrutin a lui Traian Basescu.
Doamne, oare chiar asa de cretini ne cred pedelistii, adica am fi cu totii sub nivelul lor?
Rugat sa se pronunte asupra acestui articol, liderul deputatilor PD-L, Mircea Toader (fost secretar de stat in MAI in timpul guvernului Tariceanu I), a afirmat categoric: „Este propunerea noastra”.
Pacat de banii care vor vi aruncati pentru acest spectacol de doi bani, prezidentialele. Cati necajiti n-ar fi iesit din rahat cu ei! Dar asa totul seamana cu zarva fara continut a unui spectacol Madonna comparat cu decenta si sufletul unui Leonard Cohen. In primul caz s-au inghesuit multimi, platind bani grei, ca apoi o mare parte sa plece deceptionata, in al doilea caz a fos poate doar a zecea parte, la preturi mai mici, dar au avut ocazia sa-si umple sufletul cu linistea de calitate atat de necesara acestor vremuri.
Cam asta este Basescu versus restul lumii!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.