Indemnizatia pentru cresterea copilului a fost modificata

Indemnizatia pentru cresterea copilului a fost modificata

0 118

Senatorii au decis diferentierea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului pentru nasterile de gemeni, tripleti si multipleti, precum si posibilitatea ca societatiile comerciale care au cel putin 200 de angajati sa poata infiinta gradinite in cadrul lor.
Senatorii au mai adoptat o initiativa a unor parlamentari PD-L, PRM si PSD care a impus diferentierea cuantumului indemnizatiilor pentru cresterea copilului asfel: 600 RON pentru nasterile simple, 800 RON pentru nasterile gemelare si 1.000 RON pentru nasteri de tripleti sau multipleti.
O alta modificare referitoare tot la sustinerea familiei a fost adusa printr-o propunere legislativa a unor liberali, prin care de indemnizatia de crestere a copilului ar urma sa beneficeze si mamele care urmeaza cursurile de zi ale unei institutii de invatamant superior.
O alta initiativa legislativa care a fost adoptata luni de catre Senat, cu uninamitate de voturi, prevede ca societatiile comerciale care au cel putin 200 de angajati sa poata infiinta in cadrul lor gradinite de copii.
In urma amendamentelor aduse de Comisia pentru invatamant legii privind sustinerea invatamantului prescolar, s-a mai stabilit ca aceste societati sa fie scutite de profitul reinvestit in domeniul invatamantului prescolar si sa dispuna de autonomie organizatorica, cu prevederea ca acestea se supun controlului si evaluarii, in conditiile legii.
Senatul este camera decizionala in acest caz, aceasta lege urmand a fi aplicata incepand cu anul scolar 2008-2009.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.