Incursiune în civilizaţia japoneză în piaţeta Sălii Patria

Incursiune în civilizaţia japoneză în piaţeta Sălii Patria

0 158

Festivalul cultural dedicat aniversării a unui sfert de veac de prietenie între Musashino şi Braşov s-a încheiat cu un concert simfonic extraordinar, cu care Filarmonica deschide stagiunea 2018-2019, dirijat de Daisuke Soga

Festivalul cultural dedicat aniversării a unui sfert de veac de prietenie între Musashino şi Braşov s-a încheiat cu un concert simfonic extraordinar, cu care Filarmonica deschide stagiunea 2018-2019,dirijat de Daisuke Soga.
Dintre bogata vestimentaţie japoneză, curioșii au putut chiar să probeze cămaşile happy, obi-uri, brâul care se leagă peste cămaşă şi eşarfele tenugui, care se leagă peste frunte.

Ceremonia ceaiului este de departe cea mai fascinantă artă şi nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Pentru că ceaiul este amar şi nu se bea cu îndulcitori, înainte, oaspetele savurează câteva dulciuri japoneze, cât timp este preparată licoarea, care se amestecă cu un instrument special, asemănător unui tel. Apoi, ceaiul trebuie servit cu multă atenție. Un stand foarte vizitat a fost cel cu origami şi caligrafia japoneză.
Este doar o parte din cultura japoneză, pe care niponii dijn Musashino au dorit să o prezinte la Braşov. Potrivit lui Nanako Takanashi, reprezentantul Primăriei oraşului Musashino, două au fost motivele organizării evenimentului principale.Primul, cel de a încerca să lăsăm braşovenii să experimenteze pe pielea lor elemente de cultură japoneză tradiţională, ikebana, caligrafie japoneză, ateliere diverse.
Cel de-al doilea este reclama pentru oraşul Musashino, care va fi oraş gazdă pentru echipa olimpică românească la Jocurile Olimpice în 2020.Aniversarea relaţiei oficiale de prietenie de 25 de ani, între Musashino şi Braşov a avut în agendă şi un concert simfonic extraordinar dirijat de Daisuke Soga, promotor al acestei prietenii.

Concertul deschide practic stagiunea Filarmonicii Braşov, iar invitaţii au fost Corul Filarmonicii George Enescu din Bucureşti şi Corul Prieteniei din Musashino, Japonia.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.