Incredibil Adrian Nasase încă se mai îndoiește – „nu știu dacă Ponta...

Incredibil Adrian Nasase încă se mai îndoiește – „nu știu dacă Ponta va reuși să treacă peste lipsa de caracter”!

0 278

Fostul premier Adrian Nastase a subliniat: Eu cred că Ponta are calități deosebite de om politic. Din păcate, nu știu dacă are calitățile necesare sub aspectul loialității. (…) Calitățile lui Victor Ponta au fost depășite de felul în care s-a poziționat, fără să știe să aștepte. Ar fi putut să știe să aștepte…. Nerăbdarea l-a dus dintr-un loc într-altul, l-a făcut să piardă simpatia unora dintre prieteni. Am fost la Baia Mare, într-o organizație de acolo, îmi povestea cineva, că la o întâlnire cu organizația de pensionari, nu au vrut să intre în sediu până când nu au fost date jos fotografiile cu Ponta!!.

În unele lucruri, Ponta sigur că are dreptate… Cum și Moisă are dreptate, textul lui trebuie citit cu atenție,dar nu sunt de acord cu felul în care a procedat. Sunt lucruri care trebuie urmărite și acceptate ca atare pentru a căuta soluții. La Ponta s-a întâmplat exact același lucru. Nu știu dacă Ponta va reuși să treacă de lipsa de caracter. Nu-l mai recunosc în ultima vreme, poate că-l cunoșteam într-o vreme sau poate că nu l-am cunoscut suficient.”

Dar Ponta nu are dreptate nici atunci când are…”

”În anul 2013, eram între condamnarea din 2012 și a doua condamnare, după ieșirea de la Jilava, din ianuarie 2014. Eu constat că colegii mei de partid petreceau sărbătorile de iarna cu reprezentanții statului paralel și că organizau viitoarea structură a parchetelor –indepenedent de ceea ce eu credeam că-i afectează. Lucrul acesta mi se pare dureros. Ponta oricum pare că el era unul dintre participanți, era parte în acest proces.

El nu are dreptate nici atunci când are. Eu nu cred că are atitudinea și abordarea morală necesară pentru a-l critica pe Dragnea. Nu că sunt de acord cu lucrurile pe care se spune că le-a făcut Dragnea, dar el a ajuns sa fie o țintă pentru oamenii care-l sprijină pe Klaus Iohannis” a adăugat Adrian Năstase.

                 Lumea, americanii și noi”…

Saptamana trecuta, după cursul de drept international tzinut la Universitate, am stat de vorbă cu un american, un prieten american, care lucrează de mai multi ani in România. Si-a cerut scuze pentru declaratia umilitoare a purtatoarei de cuvant de la Departamentul de Stat. Mi-a spus ca,  după părerea lui, declaratia respectivă  este contrară oricăror uzante diplomatice, si ca tratează România ca pe un teritoiu sub tutelă, jignind sentimentele de demnitate ale românilor, care au luptat si luptă impreună cu soldatii americani pe diverse teatre de razboi. Imi spunea el ca declaratia respectivă – un atac fără precedent la adresa reprezentantilor poporului dintr-un stat considerat partener strategic – este cu atat mai cinică cu cât a fost difuzată in ziua in care legea de aprobare a unei operatiuni de cumpărare de material militar din SUA, in valoare de peste 4 mld de dolari, tocmai fusese promulgată.

El se astepta ca acel comunicat să cuprindă, eventual, un anunt privind eliminarea necesitătii vizelor pentru partenerii strategici – românii – care tocmai consimtiseră să sprijine industria de apărare din SUA cu o sumă considerabilă.  In opinia lui, comunicatul respectiv a fost jignitor nu doar pentru parlamentarii români ci si pentru cetătenii români care i-au votat. Desigur, in ceea ce priveste modalitătile de aprobare a legilor justitiei, putem avea pareri diferite. Putem sa ne punem si diverse intrebări – spre exemplu, cand se va incheia perioada de „neutralitate” a guvernului in aceste chestiuni sau daca este bine ca ministrul justitiei să fie un fel de consultant al unei comisii speciale din parlament. Acestea sunt insa detalii.Ramâne insă o chestiune de principiu si anume dacă intr-o relatie de parteneriat strategic demnitatea si autoritatea partenerului mai mic pot fi afectate prin astfel de atitudini.

Eu credeam ca epoca Nuland s-a incheiat. Se rezolvase si problema jobului fostului ambasador Gitenstein, care a plecat să explice valorile si principiile la Fondul „Proprietatea”. Este posibil sa existe insă  si unele reminiscente din partea fostului presedinte al UE, Barroso, care după incheierea mandatelor sale, s-a dus să dea o mână de ajutor, morală, la banca de investitii americane Goldman Sachs, care ne-a ajutat pe toti sa intelegem mai bine cum este cu globalizarea, statul de drept si lupta impotriva coruptiei.

PS For dummies, recomand si lucrarea mea, pe care m-as bucura sa o retipăresc la Humanitas, „Lumea, americanii si noi”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.