Incoruptibili la IJP Brasov

Incoruptibili la IJP Brasov

0 98
Doi politisti brasoveni incoruptibili au refuzat sa primeasca mita. Unul cu 20 de ani de experienta iar celalalt abia intrat in randul oamenilor legii au reactionat la fel atunci cand le-au fost oferiti bani pentru a inchide ochii la incalcarea legii. In ambele cazuri, mituitorii risca insa pana la 12 ani de inchisoare pentru fapta lor.
Agentul sef Sorin Albu lucreaza de peste 20 de ani la Politia Rupea, la serviciul circulatie. In  urma cu o luna, politistul a prins in trafic un barbat care conducea fara permis si a intocmit dosar penal acestuia, dar si proprietarei autoturismului. Femeia a fost cea care a insistat apoi sa se intalneasca cu politistul si sa ii dea suma de 100 de euro si 110 lei pentru a face disparut dosarul. In loc sa ia banii, politistul a anuntat Directia Generala Anticoruptie, care a organizat un flagrant si a retinut-o pe femeie pentru dare de mita. Politistul, care lucreaza pe masina de radar de foarte multi ani, spune ca i-a fost oferita mita de nenumarate ori, insa nu a acceptat niciodata banii.
La fel de cinstit s-a dovedit a fi si un agent din Hoghiz care nu are decat 10 luni vechime. Politistul rutier a oprit si el in trafic un autoturism care nu avea asigurare obligatorie, a intocmit proces verbal de contraventie si a retinut placutele de inmatriculare ale masinii. Presat sa primeasca bani in schimbul restituirii placutelor, politistul a anuntat DGA-ul, care a organizat un flagrant si in acest caz.
In ambele cazuri, cei care au oferit mita au fost retinuti si sunt cercetati pentru dare de mita. Ambii risca acum pana la 12 ani de inchisoare pentru fapta lor.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.