Inchiderea magazinelor de vise – nu rezolva problema consumului

Inchiderea magazinelor de vise –
nu rezolva problema consumului

0 75

Majoritatea tinerilor romani – 69% – considera ca inchiderea magazinelor ce comercializeaza produse etnobotanice nu va rezolva problema consumului acestora, releva un sondaj de opinie realizat de CIADO si dat publicitatii vineri. Totodata, 60% dintre cei intervievati au spus ca au prieteni sau colegi care consuma produse etnobotanice, iar 55% au consumat astfel de produse, in timp ce 37% sustin ca nu au consumat.
Dintre cei care declara ca au consumat produse etnobotanice, 48% au indicat ca au consumat de mai multe ori, iar o singura data doar 7%.
Majoritatea celor care sustin ca au consumat produse etnobotanice – 57%, afirma ca le cumpara de pe internet, iar 41% din magazine.
Un procent de 67% dintre cei chestionati considera ca sunt necesare campanile de prevenire si informare asupra riscurilor consumului de droguri, in timp ce 21% sustin contrariul.
Totodata, 81% dintre respondentii sondajului sustin ca nu s-au facut campanii de prevenire si informare asupra consumului de etnobotanice in scoli, licee sau in alte locuri publice, iar 10% afirma ca acest lucru s-a facut.

In ceea ce priveste rolul ONG-urilor in combaterea consumului de etnobotanice, 86% au spus ca acestea trebuie sa se implice activ organizand evenimente ca forme alternative la consumul de droguri, alcool, tutun. Acestea ar trebui organziate in cluburi si mall-uri, cred 45% dintre persoanele intervievate, parcuri si alte locatii – 34%, scoli si licee – 21%.

CIADO Romania a efectuat in perioada 25-30 noiembrie 2010 un sondaj de opinie pe un esantion de 1.700 de persoane din zece municipii resedinta de judet si sase orase, cu varste cuprinse intre 16 si 30 de ani. Sondajul s-a realizat prin retele de socializare. Marja de eroare este de +/- 2%.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.