Incercari de resuscitare ale CET Brasov

Incercari de resuscitare ale CET Brasov

0 94

CET-ul brasovean incearca sa faca fata presiunilor si datoriile apeland si la ultimele resurse. Mare parte dintre creantele CET provin din partea societatilor Tracorul si Rulmentul.


?Primarul incearca sa solutioneze aceasta situatie si, in acest sens, i-a cerut sfatul secretarului de stat, Marian Petrache. „Mi s-a sugerat sa dau in judecata AVAS, in vederea recuperarii acestor debite. E vorba despre 10 milioane de lei. La Tractorul UTB si Rulmentul nu mai ai cu cine discuta, iar conducerea AVAS nu vrea sa abordeze problema. O sa vedem si daca nu e alta solutie, ii putem actiona in judecata”, a declarat George Scripcaru. CET Brasov SA mai are de recuperat creante de peste 22 de milioane de lei, din care 14,5 milioane de lei de la asociatiile de proprietari.


Pentru a se asigura ca nimeni nu se va eschiva de la plata acestor datorii care se acumuleaza cu fiecare luna, primarul a hotarat luarea urmatoarei masuri : „Ca urmare a discutiilor cu reprezentantii Autoritatii Nationale de Reglementare a Serviciilor Comunale (ANRSC) s-a decis realizarea acestei inventarieri la nivelul tuturor blocurilor de pe raza municipiului. Se va sti cate apartamente sunt debransate, cate au centrale proprii si cate au retelele interioare inca neizolate. In plus, se va cunoaste si numarul caloriferelor pe partile de uz comun. Pentru a nu interveni noi in interiorul blocului, asociatia va stabili cine plateste. Oricum, atata timp cat o persoana are izolate tevile nu trebuie sa plateasca decat pentru agentul termic din spatiile comune”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.