Inceput de primavara la Teatrul Sica Alexandrescu

Inceput de primavara la Teatrul Sica Alexandrescu

0 172

In fiecare an, primele zile ale primaverii sunt un prilej de celebrare pentru toata lumea. Iar Teatrul “Sica Alexandrescu” nu o poate face decat prin… teatru. Spectacole-eveniment pentru dumneavoastra, cei care sunteti permanent alaturi de noi, sau cei care abia acum ne descoperiti. Si, ca intr-o celebrare de relatie mereu innoita, va oferim ceva nou, dar si ceva vechi, pe care cu siguranta va va face placere sa-l revedeti.

1 martie este seara unui spectacol despre iubire. Doi mari actori ai scenei romanesti ofera un veritabil recital pe doua voci. Textul care le prilejuieste acest dialog teatral, „Variatiuni enigmatice”, este scris de unul dintre cei mai pretuiti autori francezi contemporani de gen, Eric-Emmanuel Schmitt, si este pus in scena de regizorul Claudiu Goga.
„O voce grabita, seaca venita parca «direct din viata» (cea a lui Mircea Diaconu, jucand un aparent neinsemnat ziarist) si una asezata, profunda, cu modulatii rafinate (cea a lui Alexandru Repan, jucand un scriitor celebru si mizantrop) care se impletesc intr-un dialog mereu neasteptat, mereu surprinzator, despre o femeie – adica depre dragoste, si despre lipsa ei, si despre pierderea ei, si despre moarte, si despre inutilele regrete, si despre amarele sperante…”, nota cineva, in 2004, atunci cand „Variatiuni enigmatice” a avut premiera, premiera la care a participat insusi autorul. Si dupa atata timp spectacolul si-a pastrat prospetimea si profunzimea, gratie talentului si profesionalismului celor doi protagonisti a caror placere de a va impartasi aceasta poveste de viata, este mai mult decat evidenta.

De 8 martie, alti doi mari actori: Florin Piersic si Emilia Popescu, impreuna cu Filarmonica Brasov, vor sustine pentru dumneavoastra, doamnelor, dar si pentru dumneavoastra, domnilor, un spectacol intitulat simplu: „8 martie cu Florin Piersic si Emilia Popescu” (spectacol produs de Teatrul “Sica Alexandrescu” si Filarmonica Brasov). Poezii de dragoste si ganduri despre dragoste, rostite de marii artisti, melodii de iubire cantate de acestia si acompaniate de Filarmonica brasoveana, sub bagheta lui Massimo Alessio Taddia. Solist: Florin Ionescu Galati.
O intalnire a versului rostit cu muzica, de la cea clasica la Edith Piaf, Louis Amstrong, Frack Sinatra, sub numele unui singur cuvant: iubirea.
O tema mereu vie, intr-un spectacol unic, cu o ocazie speciala.
Ambele spectacole vor avea loc la Sala Mare a Teatrului „Sica Alexandrescu”, la ora 19.00.
Biletele se gasesc la Agentia de bilete a Teatrului „Sica Alexandrescu”.
(sursa: comunicat de presa)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.