Incepe vacanta pentru prescolari si elevii claselor I – IV

Incepe vacanta pentru prescolari si elevii claselor I – IV

0 55

Vine vacanta pentru cei mai mici dintre scolari si prescolari!
Aproximativ 900.000 de prescolari si elevi ai claselor I-IV intra in vacanta, luni, pentru o saptamana, potrivit structurii anului scolar 2009-2010.
Marian Banu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), a declarat, vineri, ca din cei aproximativ 900.000 de copii care intra in vacanta, in jur de 90.000 sunt din Capitala.
Potrivit structurii anului scolar 2009-2010, in primul semestru, in perioada 2 – 9
noiembrie, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar sunt in vacanta.
Timp de o saptamana cei mai mici scolari se vor putea bucura in voie de timpul liber. Cei mai fericiti insa, vori fi elevii bucuresteni. Acestia nu vor avea teme de rezolvat pe perioada vacantei.
Hotararea a fost luata de reprezentantii Inspectoratului Scolar Bucuresti, interzicandu-le din nou profesorilor sa le dea teme obligatorii celor mici. Insa temele vor fi inlocuite cu alte activitati.
Elevii din clasa intai vor trebui sa-si exerseze pe timpul vacantei scrisul literelor invatate, pe diverse suporturi. Cei mari insa vor trebui sa mearga la concerte adecvate varstei, la teatru sau in excursii.
Vacanta elevilor se va incheia pe 9 noiembrie, cand cei mici vor fi nevoiti sa se intoarca la cursuri. Insa nu pentru mult timp, pentru ca pe 20 decembrie prichindeii se vor bucura din nou de vacanta, adica vacanta de iarna, care se va incheia pe 4 ianuarie 2009.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.