Începe un nou an universitar la Universitatea Transilvania Brașov

Începe un nou an universitar la Universitatea Transilvania Brașov

0 79

Peste 20.000 de studenți de la toate ciclurile de studii vor începe astăzi cursurile la Universitatea Transilvania din Brașov. Dintre aceștia, peste 17.000 sunt la ciclul de licență.

Numărul studenților este tot mai mare, de la an la an.  Dar cea mai semnificativă creștere este cea a studenților străini. În prezent la Universitatea Transilvania din Brașov studiază aproximativ 550 de studenți din peste 100 de țări din întreaga lume. Numărul studenților străini a crescut față de anul trecut cu peste 100. De remarcat este și numărul doctoranzilor străini care au ales din acest an Universitatea Transilvania: aproximativ 80.

Un loc aparte îl ocupă și studenții din anul 1. Începând din acest an universitar, aproape 6.000 de tineri vor deveni studenți ai Universității Transilvania din Brașov. Cei care au fost șefi de promoție sau au luat 10 la bacalaureat vor primi și în acest an, din partea Universității un laptop și cazare și masă gratuite.

Sălile de curs sunt pregătite pentru un nou an universitar

De-a lungul verii au fost derulate numeroase lucrări de reparații și reabilitări în mai multe corpuri ale Universității. Iar în cămine au fost făcute igienizări și acolo unde a fost nevoie a fost schimbat și mobilierul.

Taxele de școlarizare la Universitatea Transilvania din Brașov au rămas neschimbate la majoritatea facultăților. Excepție face facultatea de Medicină, unde la specializarea „Medicină”, taxa a crescut de la 6.000 la 7.000 de lei pe an.

Anul acesta va fi unul special pentru Universitatea Transilvania din Brașov: vom aniversa 75 de ani de la înființare. Evenimentul va fi marcat la finalul lunii octombrie. Cu această ocazie vor fi pregătite numeroase activități și conferințe care vor marca întreaga istorie a învățământului superior brașovean, atât în rândul comunității academice, cât și în rândul comunității brașovene.

Deschiderea oficială a anului universitar a avut loc luni, 2 octombrie, de la ora 11:00, la Aula Universității. După-amiază, de la ora 17:00 pe Colină are loc evenimentul „Student LogIn”, dedicat studenților din anul 1, unde vor avea loc diverse jocuri, concursuri și activități de orientare în campus. Spre seară va fi și un concert susținut de studenți ai Facultății de Muzică și live mix session, unde DJ Edwin Gyorgy, student al Universității Transilvania din Brașov va întreține atmosfera.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.