Începe turneul de tenis de la Abu Dhabi, primul din 2021

Începe turneul de tenis de la Abu Dhabi, primul din 2021

0 30

Turneul de la Abu Dhabi, unde o avem ca reprezentantă a României pe Sorana Cîrstea (foto) pe tabloul principal, se dispută în premieră și deschide sezonul 2021 al tenisului feminin.

România o are direct acceptată pe tabloul principal pe Sorana Cîrstea, care va evolua joi împotriva Karolinei Pliskova, din Cehia, locul 6 mondial, în timp ce Irina Fetecău va disputa miercuri o partidă în turul decisiv al calificărilor.

Turneul de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite) este de categorie WTA 500, fiind dotat cu premii totale de 565.000 de dolari. Cap de serie numărul 1 este Sofia Kenin, iar Elina Svitolina este cea de-a doua favorită. Pe tabloul feminin era înscrisă şi Patricia Ţig, locul 56 WTA, dar aceasta s-a retras, fiind înlocuită cu rusoaica Anastasia Potapova.

Simona Halep a intenționat să joace la turneul WTA 500 de la Abu Dhabi, dar a doua jucătoare a lumii s-a răzgândit : „Nu am niciun fel de accidentare, însă am decis că e mai bine să merg direct în Australia. Erau și la Abu Dhabi restricții și mi-ar fi fost greu să stau în hotel 14 zile, iar după aceea încă 14 zile în carantină. Am hotărât așa pentru că am simțit că e o decizie bună, ținând cont că în 2020, la turnee, nu mi-a fost ușor, a mărturisit Simona Halep, pentru prosport.ro

Halep şi Ţig, primele două „rachete” ale României, au hotărât să zboare pe 14 ianuarie în Australia! Apoi, după carantina de 14 zile de la Melbourne, cele două au planificat să joace la turneul WTA 500 din acelaşi oraş (31 ianuarie – 7 februarie), care precede primul Grand Slam al noului sezon, Australian Open (8 – 21 februarie).

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.